Enrique lägger av

Bild till nyheten Enrique lägger av
Förre vänsterbacken Jose Enrique, 31, tvingas lägga ner proffskarriären.

Spanjoren har varit klubblös sedan han släpptes av Real Zaragoza i somras och har nu valt att gå ut offentligt med att han lägger av.

Orsaken är långvariga knäproblem som han kämpade med under sina sista år i Liverpool. De sista tre åren blev det bara 21 matcher i Liverpooltröjan.

– En skada som skulle läkas på tre månader plågade mig i två år. Jag träffade fem specialister i England, men ingen av dem klarade av att lösa problemet.

– Knät är fortfarande inte riktigt bra. Jag vet inte om det är fysisk eller mentalt. Men jag har inte kunnat spela utan att ta smärtstillande mediciner och jag klarade inte ens att träna.

– Varje gång jag spelade matcher svällde knät upp som en boll och jag kunde nästa inte gå på tre dagar.

Enrique beskriver det sista året i Liverpool under Jürgen Klopp som ett misslyckande, men han tackar managern för att han fick vara lagkapten i sin sista start för klubben, FA-cupmötet mot Exeter City i januari 2016.

– Jag hade den värsta tiden i mitt liv under Klopp, för jag visste att jag kunde spela om jag bara fick vara skadefri. Men Klopp var ärlig mot mig och lät mig vara kapten i min avskedmatch och det är jag är något som jag alltid kommer att vara tacksam för.

Jose Enrique spelade totalt 99 matcher för "The Reds" och gjorde två mål. Han vann också Ligacupen under Kenny Dalglish 2012.

Men nu är fotbollskarriären över.

"När jag blir gammal vill jag kunna gå obehindrat. Jag vill inte bli invalid", säger han till spanska tidningen Marca.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer