Robbo-wan's Tuppence: Fokus på fotboll gäller

Bild till nyheten Robbo-wan's Tuppence:  Fokus på fotboll gäller
Då är Silly Season slut för denna gång, och äntligen kan vi börja fokusera på fotbollen igen.

OK... Coutinho är kvar, van Dijk är inte här!

Vad lär vi oss av det?

Vi kan ju inte gråta över att vi fått nobben av Southampton med tanke på att vi fört samma spel mot Barca.

Som någon skrev: Klubbarna tar tillbaka makten från spelarna - eller kanske snarare agenterna.

På "This Is Anfield" spekuleras det i att det war John W Henry själv som satte ned foten och sa 'Så faan heller att vi skall vara en säljklubb som Barca kan komma till och säga "Vi vill ha Cotten" och sedan få honom'.

Jag är av den åsikten att PC måste prestera med tanke på VM - så vi behöver inte oroa sig för att vi inte får ut något av hans närvaro. Vill han trilskas kan han hamna på bänken, och vill Brasilien (och Barca) ha en spelare som samlat spindelväv en säsong? Knappast troligt va?

Barca kommer säkert tillbaka igen - de framstår som desperata - men denna gång kanske inte med någon slags skambud bestående av delbetalningar och klausuler som kanske eller kanske inte uppfylls. Och då har vi Keita...

Vårt försvar ser däremot i stort sett likadant ut som tidigare. Jag hade inte räknat med Lovren som en trolig startspelare när fönstret stängde, men som jag skrivit tidigare tror jag Klopp och LFC extremt tydligt definierat vad de ville ha och inte satsade på second best utan hellre återkommer senare.

Visserligen är jag av den åsikten att vårt försvar inte är så risigt som man kan tro - däremot ojämnt - men återigen kommer vår offensiv att få bära ett stort ansvar denna säsong.

Mané-Firmino-Salah uppbackade av Coutinho-Henderson-Can med en bänk potentiellt bestående av t ex Solanke, Oxlade-Chamberlain, Wijnaldum, Lallana, Milner eller kanske Sturridge känns ju inte direkt som ett av de svagare offensiverna i ligan eller Europa.

Det är det som känns skönast. Nu kan man bara fokusera på fotboll och inte massa annat bös - så fort hela det här tramset med landslagsuppehåll är över - och det ser ganska gött ut från det läget vi befinner oss i.

Happy 125...

You'll Never Walk Alone!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer