Klopp efter storsegern

Bild till nyheten Klopp efter storsegern
Jürgen Klopp hyllade en "perfekt" insats av sitt lag, förklarade sitt beslut att starta Loris Karius och diskuterade transfers efter vinsten mot Arsenal.

Klopp om Liverpools prestation:

– Såhär långt under säsongen har vi lärt oss något från varje insats och varje match vi har spelat, olika saker. Watford var inte så dåligt som folk vill få det till. Det är svårt att vinna där och vi var nära att lyckas, men vi försvarade för djupt i slutet för att vi inte ville tappa matchen. Vi gjorde det bättre redan mot Hoffenheim borta, de är ett riktigt bra lag. Sedan byggde vi vidare på det mot Crystal Palace, ja, vi kanske inte gjorde många mål, men det avgörande målet räknas.

– Vi spelade sedan en otrolig match mot Hoffenheim (hemma) och idag tog vi nästa steg. Vi måste lära oss att göra detta var tredje, var fjärde dag, annars kommer vi att få problem under säsongen.

– Vi ville visa det idag, vi ville bevisa för oss själva, vi ville vara redo från första sekund, vi ville visa hängivenhet, vi ville visa våra ambitioner mot ett väldigt bra lag. Du vet aldrig om du kan vinna matchen, men vi tänker inte på att vinna matchen, mer på vår prestation. Prestationen var perfekt och resultatet är ett resultat av vår prestation.

Om Joe Gomez match:

– Bra. Väldigt viktig för oss. Idag såg jag 11 otroligt goda individuella prestationer från startelvan. Daniel kom in också och spelade en roll. Millie också, väldigt viktigt och Marko gjorde även han jobbet. Det är sådant här vi behöver.

– Joe behövde tid för att komma tillbaka till den här formen. Han vet det allra bäst själv, han är ung, han är inte mycket äldre än Trent - som skulle kunna ha spelat igen förresten, men eftersom vi hade möjlighet så kunde vi låta honom vila idag. Det var härligt att se Joe spela, väldigt, väldigt bra. Verkligen mogen. Efter matchen sa jag "välkommen till seniorfotboll", för det där var 100% seniorfotboll, väldigt bra närkamper, utan fula tacklingar, bara fysiskt och tufft spel. Det var bra.

Om att prestera så bra trots avsaknaden av nyckelspelare:

– Jag förväntade mig det. Det är jobbet som vi måste göra. Du kommer aldrig att höra en ursäkt om att vi inte kunde prestera på grund av det eller det.

– Det är intensivt, vi alla vet att vi inte kan ställa upp med samma 11 spelare under fem eller sex månader, så vi måste ha möjligheten till att förändra på olika positioner. Idag bestämde vi oss för rytm och självförtroende. Jag tänkte länge på startelvan och vad vi kunde förändra. Vi hade möjligheten att förändra, men  alla såg så positiva ut på träning efter matchen mot Hoffenheim så jag tänkte "kom igen, vi försöker igen" och det visade ju sig fungera.

Om beslutet att vila Simon Mignolet:

– Intensitet för en målvakt är annorlunda. Det är inte en fysisk intensitet, det är en psykisk intensitet. Vi skapade en situation innan säsongen där vi ville ha tre väldigt duktiga målvakter, och det är så det ser ut nu. Det innebär att du inte kan hantera det precis som när du har ett självklart tredjeval, andraval - ja, Simon är självklar etta, men de andra är inte två och trea, de är riktigt duktiga målvakter. 

– Simon har gjort det väldigt bra såhär långt och han vann racet under försäsongen, om du ville se det så. Han är en maskin, han är alltid där, han är solid, man kan lita på honom. De andra har haft lite problem med skador och så, så han vann kampen. Jag berättade för Simon igår, och det var inte så att han gav mig en kram och sa "tack, tränarn, det var exakt vad jag tyckte att vi skulle göra", men jag ville göra det, ge honom vila, och så ville jag att Loris skulle stå i denna match.

– Han gjorde det bra (Karius). Han spelade väldigt lugnt, ja, ibland blev det lite för lugnt och han väntade lite för länge. Men det märktes på publiken att vi måste vänja oss vid att spela i trånga situationer. De (publiken) är lite överraskade men spelarna borde inte vara det på grund av att de vet vad som sker runt omkring dem. Du måste spela på små ytor som målvakt och som utespelare. Han gjorde ett bra jobb idag. Jag är mycket nöjd.

Om vem som kommer att spela mot Manchester City:

– Om inget händer så är det 100% Simon som spelar mot City.

Om han förväntar sig fullspäckade avslutande dagar av transferfönstret:

– Vi får se... det är ju inga matcher, så jag hoppas att ni kan njuta av de fem eller sex dagarna fyllda av rykten och allt det där. Jag ser inte fram emot det, men det är en del av sporten.


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer