Klopp inför Arsenal

Bild till nyheten Klopp inför Arsenal
Här följer ett klipp från Jürgen Klopps presskonferens inför Arsenal samt en kortfattad översättning.


Klopp om Champions League-lottningen:

– Vi tittade på lottningen tillsammans efter träning. Jag förstod inte varför den skulle avbrytas av Ronaldo och allt det där. Självklart fanns det grupper där man tänkte "oh my god", men problemet med vår grupp är att desto mindre du vet om dina motståndare, desto mindre respekt visar du. 

– Vi känner till Sevilla från finalen och vet att de har visat kvalitet i Europa. Maribor, dem vet vi inget alls om.

Om atmosfären på Anfield:

– Det var en väldigt speciell match (onsdagens möte med Hoffenheim). Jag tycker att den (atmosfären) var mycket bra, men den kan fortfarande bli bättre så att det blir svårare för motståndarna att få det de vill ha härifrån.

– Arsenal är ett fantastiskt bra lag, och vi vill ha samma atmosfär som i onsdags. Vi behöver den hjälpen. 

– Alexis Sanchez är troligtvis tillbaka för Arsenal vilket ger laget en boost. Det är en fördel för dem.

Om Coutinho:

– Coutinho är fortsatt på vår skadelista. Om det Brasilianska fotbollsförbundet inte litar på oss får de komma hit och undersöka honom.

Om transfers:

– Mycket kan ske innan 31 augusti. Samtidigt vill jag understryka att en spelare som Divock Origi inte var med i truppen senast. Det visar på bredd. Robertson visade verkligen upp sig mot Crystal Palace och Dominic Solanke har gjort allt man kan förvänta sig av en ung spelare så här långt. Med James Milners prestationer på mitten är han också som en ny värvning.

– Som ni förstår arbetar vi på det, men detta fönster skiljer sig från alla tidigare fönster. Jag har sagt det många gånger, om det skulle stänga imorgon skulle jag vara nöjd.

Om Liverpools anfall och försvar:

– Det är så bra som jag förväntade mig (anfallet). Den stora skillnaden mellan matchen mot Hoffenheim och Crystal Palace var att vi hade fler spelare i boxen. 

– Jag är nöjd med anfallet och försvaret. Vi har vunnit tre av fyra matcher och vi borde även ha vunnit den oavgjorda.

– Mot Hoffenheim hade vi bollen defensivt och istället för att rensa iväg bollen till Manchester så tappade vi den och släppte in mål.

Om att försvara mot Alexis Sanchez:

– Han är i princip inblandad i varje situation. Han är inte låst till en position. Väldigt dominant. Vi behöver inte tänka allt för mycket på det. Vi försvarar ytor så vi följer inte efter honom hela matchen. Vi måste stoppa passningarna. Om du endast fokuserar på honom så dyker Özil upp, och Lacazette, Walcott, Welbeck.. oh my god!

Om skador:

– Trent har en lårkaka. Emre Can kände av knät lite, men borde vara okej.

Om Arsene Wenger:

– Arsene älskar självklart det han håller på med. Han har all energi som behövs. Det var en tuff säsong. Efter en lång period av att alltid vara i Champions League och vinna saker, så får man känslan av att folk inte vill ha dig. Det förstår jag inte. 

– Jag respekterar honom för allt han gjort för Arsenal och fotbollen. Han är en stor, stor tränare. Jag är glad att han fortfarande är där och att vi möts på söndag. 

Källa: Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer