"Detta är början på slutet"

Bild till nyheten "Detta är början på slutet"
James Pearce från Liverpool Echo tror inte att FSG kommer att sälja Coutinho oavsett pris.

Idag skedde det som många av de röda supportrarna har fruktat, Philippe Coutinho lämnade in en transferbegäran. 

Klubbens ägare hade kort innan släppt ett pressmeddelande där de deklarerade att Coutinho inte under några som helst omständigheter är till salu, och att han kommer att förbli Liverpoolspelare.

Coutinhos begäran blev omedelbart avvisad.

James Pearce som skriver för Liverpool Echo tror inte att FSG säljer oavsett pris. 

"Liverpool insisterar på att detta inte förändrar någonting. Fenway Sports Group, som redan har nekat bud på £72 och £90M, står fast vid att Coutinho inte kommer att skriva på för de spanska giganterna i detta övergångsfönster," skriver Pearce.

"Om Barcelona verkligen skulle velat ha honom så mycket, med 200 miljoner i skattkistan efter försäljningen av Neymar, så hade de bjudit mer än det andra bud som var på £77M omedelbart (£90M efter diverse klausuler). Sett till historien kommer FSG att stå på sig, och Coutinho får inte sin vilja igenom."

"Då Raheem Sterling lämnade klubben 12 månader efter Suarez, var det eftersom Manchester City betalade de £49M som Liverpool krävde. Med Coutinho finns det ingen summa som kan få dem att ändra sig."

Pearce tror inte att Liverpool säljer i sommar, men tror att detta är början på slutet, och att spelaren går nästa sommar.

"Anonyma familjemedlemmar har blivit citerade om att Coutinho är frustrerad över sin roll i laget, och att förhållandet till Klopp har blivit dåligt under det senaste halvåret. Allt detta är nytt för Liverpool."

"Coutinho har nog Barcelona som trycker på och säger 'det är nu eller aldrig', men verkligheten är att de kommer att komma tillbaka. Detta är början på slutet för Coutinho i Liverpool, men det ser inte ut som att de kommer att skiljas åt inom de närmsta 12 månaderna."

"Ju snabbare Coutinho accepterar det, desto bättre."


35 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer