"Jag ber att han stannar"

Bild till nyheten "Jag ber att han stannar"
Steven Gerrard förstår att sydamerikanska spelare drömmer om Barcelona.

Philippe Coutinhos vara eller icke vara i Liverpools svänger fram och tillbaka. I spansk och brasiliansk press rapporteras att en affär är betydligt närmare än vad de brittiska tidningarna skriver.

Liverpool FC står beslutsamt fast vid att inte sälja Coutinho, det skrev bland annat Liverpool Echo igår.

Steven Gerrard har kommenterat situationen.

"Det är drömmen för alla dessa sydamerikanska spelare. Jag har själv upplevt det, både som spelare och supporter, med Mascherano och Suarez," sa Steven Gerrard till the Mirror.

"Det är en väldigt svår situation för klubben."

Samtidigt menar han att Liverpool är i en god förhandlingsposition.

"Det som är bra för Liverpools del, är att managern är desperat för att behålla honom, och ägarna önskar att han stannar. Detta är inte en situation där Liverpool behöver pengarna och måste sälja. Vi är inte en säljande klubb, så de kommer att göra allt för att han ska stanna."

"Men mycket handlar om Philippe Coutinho och vad han är beredd att göra, om han är beredd att starta ett krig för att ta sig bort. Liverpool kommer inte göra det enkelt för honom."

"Jag ber om att fortfarande är i Liverpool när fönstret stänger."

En annan som kommenterat situationen är Steve McManaman. Han tror att Coutinho kommer att få sin övergång, men inte i år.

"Jag tror att de kommer att få honom tillslut, men inte i år."

"Jag tror att det finns ett bra sätt att göra det på, och om Barcelona eller Real Madrid vill ha dina spelare, och det är deras dröm att spela där, då är det är steg upp. Om han blir kvar i Liverpool ett år till, och spelar sitt bästa, så kommer Barcelona fortfarande vilja ha honom nästa år när Iniestas karriär går mot sitt slut," sa McManaman till Mirror.

"Liverpool är i Champions League och behöver honom i år. Han är deras bästa spelare."

Även Steve Nicol har uttalat sig.

"Detta kommer att vara något som definierar Fenway Sports Group och deras ledarskap. Om Liverpool vill vinna Premier League, då måste de behålla Coutinho. Säljer de honom måste de starta om på nytt," sa Nicol till ESPN.

"Om han säljs så är det bara att vifta med den vita flaggan," menar skotten.
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer