"Han kan inte säljas"

Bild till nyheten "Han kan inte säljas"
Jamie Carragher tror att det blir uppror om Liverpool säljer Philippe Coutinho i sommar.

Igår kväll hade Sky Sports premiär på sitt nya program "The Debate". Jamie Carragher och Jamie Redknapp diskuterade de största snackisarna i Premier League - en av dem var självklart Barcelonas intresse för Philippe Coutinho.

Jamie Carragher menar att brassen är oersättlig just nu, i dagens marknad.

"Om någon hade sagt för ett halvår sedan eller i början av fönstret att Liverpool kunde få £110-120M för Coutinho hade det varit för mycket pengar att säga nej till. Men i dagens marknad - vem ska du köpa?"

"Låt oss säga att Liverpool sålde honom för 100 miljoner. En back kostar 50-60 miljoner nu. Van Dijk kommer kosta 50-60 miljoner. En spelare som Liverpool länkades ihop med, Naby Keita, det var snack om 50-60 miljoner för honom. Så vem ska du köpa för det?"

"Vad är poängen med att ha Jürgen Klopp om du ska sälja dina bästa spelare? Han är inte där för att klara topp fyra," sa Carragher.

Carragher är säker på att Coutinho själv vill lämna för Barcelona.

"Han vill lämna. Men om Liverpool vill behålla honom kommer han att bli kvar. Jag tror de vill behålla honom i 12 månader. Jag tror inte att Liverpool kommer att sälja. Inte en chans."

"Så som situationen ser ut, så tror jag det inte finns en chans att de säljer. Det har inte varit ett bra fönster, och detta hjälper inte. Det blir uppror mot ägarna om de säljer honom."

"Detta fönster har inte gått som planerat. De ville ha van Dijk, de ville ha Keita. Jürgen Klopp har nästan inte spenderat något netto alls sedan han kom, så det finns mycket pengar för Liverpool att använda. Jag tror att ägarna kommer betala £50-60M om van Dijk blir tillgänglig. De ville betala £60-70M för Keita."

"De behöver inte pengarna, och jag tror att de får 12 månader till av Coutinho."

Guillem Balague skriver på Twitter idag att den katalanska pressen meddelar att det kommer att genomföras ett möte mellan Coutinhos representanter och Barcelona idag.

Pressen i Spanien skriver också att Barcelona ska möta Liverpools representanter och få ett pris, men Balague skriver att Liverpool inte har satt något pris och inte önskar att förhandla med Barcelona.

Balague menar att denna saga kommer att dra ut på tiden och att inget är garanterat. Han skriver också att Barcelonas president, Josep Maria Bartomeu, kommer att få problem om affären inte går igenom då den spanska pressen rapporterar som att det är givet att Coutinho kommer. 


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer