Milner om mittfältsrollen

Bild till nyheten Milner om mittfältsrollen
James Milner var nöjd över att få spela på mittfältet igen efter ett år som vikarierande vänsterback.

"Det är inte så lätt (att flytta tillbaka till mittfältet), men jag har uppenbart spelat där under största delen av min karriär," säger James Milner till LFCTV.

Efter matchen sa Jürgen Klopp att Milner var som ett nyförvärv i och med att han nu kan spela på mitten igen. 

"Det kändes bra att vara tillbaka där, om jag ska vara ärlig, och jag trivdes bra," säger Milner.

"Men det handlar mer om att få 45 minuter. Jag har haft en skada, så det var härligt att komma ut på planen, jag känner mig helt okej."

"Det var en bra match och ett bra träningspass mot en bra motståndare. Jag tror att de har haft någon kvalificeringsmatch ( i Europa League), så de är i form, och det var klart att det skulle bli ett tufft test. Stämningen var också härlig"

Gårdagens match var Liverpools åttonde och sista match för försäsongen. Hälften av alla matcher har spelats sedan förra helgen.

"Grabbarna spelade en halvlek var, och jag tycker att alla gjorde det bra, speciellt efter en intensiv vecka i Tyskland med några tuffa matcher. Det var ett fint sätt att avrunda försäsongen på."

"Nu förtjänar grabbarna ett par dagars vila innan förberedelserna till de riktiga matcherna."

Liverpool startar säsongen mot Watford, för att sedan spela mot Hoffenheim påföljande tisdag.

"Första matchen är alltid viktig, och du önskar att komma igång bra. Så har vi match i Champions League kort därefter."

"Nu handlar det om fitness, att hitta matchformen och vänja sig med det taktiska, och få det nya spelarna att vänja sig vid systemet och känna sig som hemma. Det har helt klart fungerat då de har gjort en massa mål i anfallet, och "Robbo" har kommit in och gjort det bra. Det är strålande för dem."

"Vi gillar alla att konkurrera, och på den högsta nivån vill man alltid vinna, även om det är träningsmatcher, så resultatet var härligt."

Trots att Milner startade och var på planen när Liverpool fick en straff i den första halvleken var det Roberto Firmino, som själv vann straffen, som fick ta den. Lagets egentlige straffskytt menar att det inte är något som diskuterats innan.

"Egentligen inte. Han vann straffen och hade gjort mål på ett par stycken tidigare i veckan. Jag frågade honom om han var självsäker, och han sa ja. Vi tränar alla på det, och jag är trygg när han ska ta en straff. Det viktigaste är att bollen sitter i nät," säger Milner.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer