Signar inte nytt kontrakt

Bild till nyheten Signar inte nytt kontrakt
RB Leipzig försöker göra det svårare att köpa Naby Keita nästa sommar.

Tyskarna vill ge Keita ett nytt kontrakt, men Ralf Ragnick, sportchef för RB Leipzig, tror inte att 22-åringen skriver på inom närmsta tiden.

Dagens avtal med den tyska klubben sträcker sig till 2020, men innehåller en utköpsklausul på £48M som bli aktiverad nästa sommar. 

Då kommer Liverpool, som har gett upp jakten på Keita denna sommar eftersom RB Leipzig vägrar att förhandla, att vara en av de klubbar som står redo med plånboken.

"För ögonblicket tror jag inte att vi har någon möjlighet att förlänga kontraktet. Jag kan dock försäkra er om att Naby spelar hos oss denna säsong," sa Rangnick enligt Liverpool Echo.

"Alla andra scenarier beror också på hur vi gör det denna säsong, hur Naby själv spelar och så vidare."

Liverpool har tidigare fått två bud, på £57M samt £66M, avslagna av RB Leipzig. Nu ser Keita alltså ut att bli kvar i klubben som kom tvåa i Bundesliga förra säsongen.

Med ett nytt kontrakt vill RB Leipzig fresta Keita med bland annat högre lön, men också ta bort utköpsklausulen, så att det blir mycket svårare för andra klubbar att köpa honom även nästa år.

Men oavsett vad som händer under de kommande 12 månaderna förklarar Rangnick att det inte är aktuellt att sälja i sommar.

"Det handlar inte om att det är 75 miljoner eller 100 miljoner euro. Vi har inte utvecklats i fem år för att sedan gå miste om en av våra bästa spelare första året som vi ska spela i Champions League. Då hade det inte varit någon mening med detta. Vi vill bli framgångsrika."


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer