Tränar fortfarande ensam

Bild till nyheten Tränar fortfarande ensam
Virgil van Dijk önskar sig fortsatt bort från Southampton, som vägrar att sälja.

Southampton hade hoppats att Virgil van Dijk skulle ha börjat tränat tillsammans med laget igen efter att tidigare ha blivit utelämnad från truppens träningsläger i Frankrike, men han tränar fortsatt ensam, bara en och en halv vecka innan säsongsstart.

Van Dijk ska ha meddelat Southampton att hans situation inte har förändrats och att han fortfarande vill lämna, enligt Southern Daily Echo.

Samtidigt ska The Saints ha kontrat med att förklara att deras ståndpunkt är densamma som förra veckan, och med fem år kvar på kontraktet så är han inte till salu. 

"Parterna verkar ha blivit allt mer förankrade i sina åsikter," skriver lokatidningen, och hintar om att denna situation troligtvis inte kommer att lösas inom den närmsta framtiden. 

"Just nu är ingen av dem säkra på exakt hur detta kommer att sluta."

Liverpool är klubben som har varit närmast van Dijk denna sommar, men de röda ska vara passiva efter att tidigare under fönstret publicerat en offentlig ursäkt till Southampton. 

Liverpool blev anmälda till Premier League då Southampton menade att det hade skett olovlig kontakt mellan deras spelare och Liverpool. 

Enligt Liverpool Echo kommer Liverpool endast blanda sig i affären igen om Southampton öppnar upp för en försäljning.

Southampton står just nu fast vid sitt beslut och vägrar att förhandla. Southern Daily Echo menar att det är osannolikt att van Dijk ger efter innan transferfönstret stänger, något som ödelägger förhållandet till Southampton-supportrarna.

Lagets nya manager, Mauricio Pellegrino, går därmed in i säsong med en spelare som potentiellt är värd £60M eller mer, men som inte vill spela för klubben.

"Det, och hur detta kommer att påverka stämningen i omklädningsrummet är något som bekymrar Pellegrino," skriver  tidningen, och lägger till att det är viktigt denna situation inte överskuggar vad de kallar en "spännande uppbyggnad till säsongen".


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer