Ödesvecka gällande van Dijk?

Bild till nyheten Ödesvecka gällande van Dijk?
Southampton hoppas att de kan övertala Virgil van Dijk till att bli kvar en säsong till i klubben.

Virgil van Dijk har tränat på egen hand på Southamptons träningsanläggning Staplewood efter att ha berättat för tränare Mauricio Pellegrino att han vill lämna klubben.

Enligt lokaltidningen Daily Echo ska Southampton vara optimistiska och tror att de kan övertala van Dijk till att stanna och få honom att förbereda sig inför en säsong med Saints. 

Southamptons trupp har återvänt från Frankrike och van Dijk ska under denna vecka ha samtal med Pellegrino, där den sistnämnde hoppas att kunna ta tillbaka holländaren till A-lagstruppen. 

Van Dijk har inte spelat en match sedan januari och förväntas oavsett inte att bli redo inför ligastarten om ca. två veckor. Southampton har två återstående träningsmatcher kvar, mot Augsburg på onsdag och mot Sevilla på lördag, och om van Dijk blir inkallad in i värmen igen kan han bli involverad i dessa matcher.

Enligt Daily Echo så kommer spelarna att välkomna spelaren tillbaka utan problem, men menar att det kan bli svårare för holländaren att få supportrarnas stöd, efter att så tydligt ha uttryckt att han vill lämna klubben.

Virgil van Dijk har kontrakt med Southampton i ytterligare fem år, men hans närmaste framtid kan bli avgjord under de kommande dagarna.

Om van Dijk håller fast vid att han önskar att gå till en större klubb så måste Southampton avgöra huruvida det är bäst att försöka få så mycket pengar som möjligt för en spelare som inte vill vara kvar, eller om de fortsatt ska neka att sälja. 


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer