Carragher om transferfönstret

Bild till nyheten Carragher om transferfönstret
Jamie Carragher tror att Philippe Coutinho blir kvar, och kommenterar hur Liverpools transferfönster har varit såhär långt.

"Jag tror att han blir kvar. Förhoppningsvis kan vi få 12 månader till utav honom. När han skrev på femårskontraktet så trodde jag inte att han skulle bli kvar så länge. Det råder inga tvivel om att Coutinho önskar att någon gång spela för någon av de spanska giganterna," sa Carragher i en intervju med 5times.

Mittbackslegendaren påpekar att de flesta spelare från Sydamerika vill till Barcelona eller Real Madrid, och han tycker inte att supportrarna ska klaga över det.

"Det sägs att Barcelona vill göra ett stort köp. Inte bara om de tappar Neymar, utan också för att ersätta Iniesta som närmar sig slutet av sin karriär. De ser Coutinho som en ideal värvning."

"Jag tycker att Liverpoolfansen bör njuta av honom denna säsong. Om det kommer in ett stort bud nästa sommar och spelaren önskar att lämna, då är det inte mycket för klubben att göra. Låt oss hoppas att han blir kvar ett år till, vilket jag tror att han blir, så får vi se hur det slutar."

I och med alla matcher som kommer att spelas denna säsong nu när Liverpool ska ut i Europa så menar Sky Sports-experten att de måste förstärka truppen.

"Jag hoppas att jag är mycket gladare när fönstret stänger," svarar han på frågan om han är nöjd med fönstret såhär långt.

"Du måste ha tålamod. Jag är helt säker på att klubben jobbar dygnet runt för att få nya köp på plats, inte bara för att göra supportrarna nöjda, utan också för att förstärka bredden i truppen. Jag nämnde det flera gånger förra säsongen, truppen är just nu inte tillräckligt bra."

"Förstaelvan är väldigt bra, men med fler matcher så behöver vi fler spelare. Samtidigt verkar det som att Jürgen Klopp är ute efter kvalitet snarare än kvantitet, vilket jag också är nöjd med. 

Carragher tror inte att Liverpool kommer att försöka värva någon spelare som är lik Naby Keita. 

"Klopp gillar honom uppenbarligen. Jag tror att han är villig att vänta till nästa sommar på grund av utköpsklausulen. Därför tror jag att Liverpool har mycket större chans att hämta honom i januari eller om 12 månader."

"Jag räknar med att van Dijk-sagan kommer att pågå ända in i slutet. Jag tror inte att Liverpool har lagt ner intresset. Om Liverpool går in i säsongen med truppen som de har nu så tror jag att det kommer att vara mycket ångest bland supportrarna."

Carragher har sett mycket av nyförvärvet Andy Robertson i sin roll som TV-expert, och tror inte att han går rätt in i elvan. 

Dock har skotten imponerat på honom.

"Det är inte bara förra säsongen som han har varit bra. De senaste åren har han varit väldigt bra för både Hull och Skottland, och det är inte lätt att spela i en klubb som kämpar för att hänga kvar i ligan."

"Det är inte lätt att hitta vänsterbackar som kan spela på denna nivå, och jag är inte säker på att Robertson är där ännu. Samtidigt har han alltid varit en av de bästa spelarna när jag har sett Hull. Jag skulle gissa att han kommer att börja som back-up för Milner, och måste jobba stenhårt under de kommande 12 månaderna för att visa att han kan vara den långsiktiga lösningen."

"Alberto Moreno har ingen framtid. Klopp behövde hämta in någon ny, och för att vara ärlig så skulle inte Liverpool spränga banken för att hämta in en ny vänsterback, eller en truppspelare för den delen."

Många supportrar har ropat på en ny forward, men Carragher menar att Liverpool har bra alternativ framåt.

"Klopp älskar Firmino, och jag är personligen ett stort fan av honom. Det verkar som att han är en av Klopps favoritspelare, och han är definitivt förstavalet på topp."

"Liverpool har inte den där utpräglade strikern som de andra lagen har i Harry Kane, Sergio Aguero och Diego Costa. Det ger dock Klopp möjlighet att förändra anfallet, och ibland kommer Firmino få lov att lämna plats för Sturridge."

"Klopp har väldigt mycket möjligheter framåt i plan."

"Sturridge gjorde det väldigt bra mot slutet av förra säsongen. Det har alltid handlat om att han ska vara skadefri, hans kvalitet är det inget tvivel om. När han spelar så gör han det alltid bra. Det bevisas av hans målsnitt. Denna säsong blir det mycket matcher, och förhoppningsvis kan Sturridge spela många av dem."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer