Ungdomsturnering i Basel

Bild till nyheten Ungdomsturnering i Basel
Steven Gerrard ska ta med sig ungdomarna till Basel under nästa helg.

Tillsammans med Alex Inglethorpe ska Gerrard leda ett ihopsatt U19-lag i en miniturnering i Basel, där lag som SV Hamburg, FC Basel och Olympiakos ska delta. Värdklubben är FC Aesch.

"Vi har en turnering i Basel, där vi ska spela minst tre matcher. Förhoppningsvis blir de fyra eller fem matcher med semifinal och final. Men resultaten är inte det viktigaste," sa Steven Gerrard till Liverpoolfc.com.

"Det viktigaste nu är att alla spelarna blir fysiskt redo inför en nio månader lång säsong. Men alla här är självklart vinnare - vi representerar klubbmärket oavsett om vi spelar träningsmatcher eller tävlingsmatcher, och man går alltid in med inställningen att vinna. Vi tar med oss en stark spelargrupp till Basel."

Många av spelarna som kommer att åka med, var en del av träningslägret i Budapest förra veckan, där akademin hade tagit med sig U18- samt U23-laget.

Gerrard har snart varit tränare för U18 i en månad, och han berättar att han stortrivs i sin nya roll.

"Jag har älskat det såhär långt. Det har gett mig en försmak på vad som förväntas framöver och hur det kommer att gå till under säsongen."

"Om spelarna jobbar lika hårt under hela säsongen som de har gjort under dessa veckor, då tror jag att det kan bli både en rolig och framgångsrik säsong. Förhoppningsvis kan vi hjälpa dessa spelare att utvecklas individuellt och som ett lag," avslutar Gerrard.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer