"Spelaren påverkas av agenter"

Bild till nyheten "Spelaren påverkas av agenter"
RB Leipzigs sportchef menar att problemet ligger hos folket runt omkring Naby Keita.

RB Leipzigs sportchef har under hela sommaren stått fast vid att spelaren inte kommer att säljas, och Liverpool har fått två bud avslagna. 

Spelaren själv ska ha talat om för klubben att han vill lämna för Liverpool. Enligt The Guardian så har Keitas agent haft ett möte med Leipzig-ledningen under onsdagen, efter ett påstått möte med Jürgen Klopp under träningslägret i Hong Kong.

Men trots att tyska medier rapporterat att den tyska klubben letar efter ersättare till Keita, så förväntar sig Rangnick att 22-åringen blir kvar i klubben. 

Sportchefen sa tidigare idag att spelarna påverkas av deras omgivning.

"Det borde vara någon som kan leda dem i rätt riktning. Grabbarna själva är inte problemet här. Det är deras omgivning, sa Rangnick 

"En hel by i Guinea eller någon nära spelarna säger till att de måste göra något på en gång. Jag skyller inte på spelarna."

Kommentaren om byn i Guinea har fått hård kritik i sociala medier. Den tidigare Hull-spelaren Kamil Zayatte, som precis som Keita är från Guinea, anklagar Rangnick för rasism via twitter. Medan nättidningen foot224.net kallar det för ett klumpigt försök att övertala Keita att stanna.

Guardian har kontaktat spelaren spelarens agent om en respons till kommentaren men har inte fått något svar. 

"Jag förväntar mig att de spelarna spelar med oss nästa säsong," fortsatte Rangnick om Keita och Emil Forsberg.

"Bägge spelarna är enastående och är viktiga för laget."

Engelsk media har tidigare rapporterat att Liverpool ska ha gett up Keita denna sommar och istället ska försöka igen nästa sommar, när en klausul ska aktiveras i Keitas kontrakt. Då ska han kunna köpas loss för £48M.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer