Klopp bryr sig inte om rivalerna

Bild till nyheten Klopp bryr sig inte om rivalerna
Jürgen Klopp säger att han inte är intresserad av vad rivaler som Manchester United och Everton gör och menar att han är nöjd med Liverpools affärer såhär långt.

Jürgen Klopp insisterar att han inte är intresserad eller bekymrad av vad de andra Premier League-lagen gör på transfermarknaden. Istället fokuserar han på att förbereda sitt eget lag på bästa sätt.

Liverpool har haft en sommar med både ups and downs - tre spelare in, i form av Mohamed Salah, Dominic Solanke samt Andy Robertson. Desto svårare har det varit när det kommer till Naby Keita och Virgil van Dijk.

Premier League-lagen värvar för spelare på en nivå som aldrig någonsin skådats. Everton har redan värvat in sju spelare, medan Manchester United har spenderat stort på Romelu Lukaku. 

Klopp var dock inte på humör att diskutera detta. Såhär svarade han på en fråga om Evertons affärer.

"Jag inte intresserad av vad andra lag gör förrän vi möter dem."

"Så de kan göra de bästa eller de sämsta affärerna, det angår inte mig. Jag vet inte varför de gör som de gör, därför är jag helt lugn över detta."

"Ja, jag har såklart hört en del av vad de gjort. Anfallare, bra. Wayne Rooney, behöver man inte säga något om. Mittbacken, bra. De har gjort bra affärer. Klaasen. Det är inga problem."

"Men när det väl gäller så kan de, precis som oss, bara ställa upp med elva spelare. Då får vi se vad som händer. Men alla lag har försökt att bli bättre."

"Derbyn mot Everton är ofta jämna matcher. Jag kan inte minnas att vi har gått in till ett derby och tänkt 'det är ju bara Everton'. Nej, det handlar om respekt. Så om Everton har gjort bra affärer så är det bra gjort av dem."

"Men när vi möter dem vill vi fortfarande vinna."

Klopp hade ungefär samma inställning när han fick frågan om Mourinhos kommentarer om att Liverpool skulle få det tuffare nu när de har Europa-spel att tänka på.

"Jag är inte intresserad av vad Jose Mourinho säger. Varför ska jag prata om Manchester United? Jose pratar om oss, ja."

"Okej vi hade en säsong som United hade året innan. Jag har inte hört någon fråga oss hur det känns."

"Förlåt att vi förlorade finalen. Vi mötte Sevilla de mötte Ajax. Det är skillnaden."

"Det var tufft den säsongen. Ja, Europa League var tufft. Chelsea kommer också att känna på skillnaden. Jag tror att de använde typ 13 spelare förra säsongen. Men det spelar ingen roll, om de använder 11, bra gjort isåfall."

"Jag vill inte vara en del av det här. Jag svarar om du frågar men jag är inte intresserad."

När han diskuterade sitt egna lags affärer fick Klopp frågan om fansen kan vara säkra på att de spelare som laget letar efter håller rätt nivå.

"Jag hoppas att de är det. Jag hoppas att de tror det för att det finns många anledningar för att göra det. Efter säsongen är det ett uppehåll och då börjar alla, jag har sagt det förut, tycka att övergångsfönstret är mer intressant än säsongen."

"Folk tänker att ett lag redan har vunnit. Men när säsongen börjar måste man spela om det. Det är det som jag är mest intresserad av."

"Det betyder inte att vi inte vill ta in spelare. Vi har alltid hämtat in spelare, fantastiska spelare, som Wijnaldum."

"Kanske folk vet vad jag menar när jag säger att vi inte har gjort det så dåligt. Sadio Mané. Joel Matip."

"Vi får se vad som händer. Men jag gillar verkligen ett projekt som Andy Robertson. Han har inte varit professionell fotbollspelare så länge, och spelade fantastiskt bra i Hull."

"Många säger att han inte är så bra i en-mot-en defensivt. Det är inga problem. Jag kan inte lära honom att spela fotboll eftersom han redan är bra på det, men jag kan lära honom att försvara i en-mot-en-situationer eftersom att jag kunde det, och jag var inte så bra på fotboll."

Källa: Liverpool Echo


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer