"TAA kan utmana Clyne"

Bild till nyheten "TAA kan utmana Clyne"
Den tidigare U23-tränaren Michael Beale tror att Trent Alexander-Arnold kommer att få mycket speltid under säsongen.

"Alexander-Arnold blir bara bättre. Bara nu under försäsongen har han, enligt mig, knappat in på Clyne. Det ser ut som han inte har lust att vänta längre, och att han har tron på att han kan utmana om en startplats," sa Michael Beale till Liverpool Echo.

Clyne har haft skadeproblem under försäsongen, medan Alexander-Arnold har spelat i varje match.

Beale är mycket nöjd med sin tidigare spelares framgång.

"Med så många matcher denna säsongen, tror jag att han kommer att vara en seriös utmanare för en plats i startelvan och att han får spela runt 15 matcher. Om han kan visa framfötterna på träning, och eventuellt ta platsen från en engelsk landslagsman, är det väldigt spännande."

Harry Wilson gjorde flest mål i U23 förra säsongen, och gjorde sig förtjänt av en debut i A-laget. Något som gläder sin tidigare tränare.

"Jag är extremt stolt över Wilson och hans otroliga säsong. Han behövde det. Inte bara för sig själv, utan också för att visa alla andra att han fortfarande är en väldigt bra spelare. Ett av mina stoltaste ögonblick i min karriär var när Wilson fick göra debut i A-laget."

Han berömde också andra ungdomar som har visat framfötterna.

"Ben Woodburn hade ett fantastiskt år, men folk måste ha tålamod med honom. Rhian Brewster har kommit hit från London och har gjort det bra. Det var fantastiskt att se Ovie Ejaria och Sheyi Ojo göra det så bra i U20-VM, och Ryan Kent som blev utsedd till årets unga spelare i Barnsley, samma sak för Danny Ward i Huddersfield."

"Akademin hade mycket att fira förra säsongen."

Någon som inte klarade av att spela sig in i Jürgen Klopps planer var Cameron Brannagan.

"Jag ser fram emot nästa säsong. Jag hoppas att Cameron Brannagan, som hade ett tufft år, blir utlånad och får en omstart."

"Jag ser också fram emot att se hur det går för Ryan Kent, Sheyi Ojo och Harry Wilson. Jag tror det kan bli ett stort år för Rhian Brewster. Ovie Ejaria har växt otroligt mycket under det senaste året, något jag tror att vi får se på planen. Ben Woodburn också, självklart. Det är så många som jag ser fram emot att se," förklarar Beale. 

På frågan om vilka spelare man ska hålla ett extra öga på i U18 så nämner han två spelare.

"Då väljer jag de som verkligen är lokala. Att följa Curtis Jones och Tom Culshaws utveckling under Steven Gerrard kommer att bli intressant."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer