"Det är inte över"

Bild till nyheten "Det är inte över"
Paul Joyce i The Times tror att Barcelona kommer att lägga fler bud i sommar.

Liverpool har idag nekat ett bud på £72M för Coutinho. Klubben säger att lagets största stjärna inte är till salu, oavsett pris.

Välinformerade Paul Joyce i The Times kommenterar budet från Barcelona.

"Liverpool behöver inte leta länge efter tips för hur de ska behålla Coutinho. Det är ironiskt att den envisa inställningen som RB Leipzig har haft när det gäller Naby Keita är något som Liverpool kommer att vilja efterlikna i Coutinho-situationen," skriver Joyce.

Liverpool har fått två bud på Naby Keita avslagna under sommaren, och Leipzigs ståndpunkt är att spelaren inte är till salu. Det är alltså samma besked som Liverpool har gett till Barcelona. 

Joyce tror inte att Coutinho-situationen är över bara för att Liverpool nekade Barcelonas öppningsbud.

"Barcelona kommer att pressa på, deras öppningsbud var högt, men de kommer att gå ännu högre. Det blir intressant att se vad Coutinho gör," skriver han.

Philippe Coutinho skrev på ett nytt kontrakt i januari, kontraktet innehåller ingen utköpsklausul och spelaren ska vara lycklig på Merseyside.

"Det är sällan som en klubb lägger ett bud på en spelare utan några garantier för att spelaren ska vara intresserad av en övergång," fortsätter Joyce.

Barcelona ska se Coutinho som ersättare för Andres Iniesta, som är inne på sitt sista kontraktsår. Liverpool hade inte förväntat sig att Barcelona skulle komma med ett bud redan nu.

"Liverpool förväntade sig att Barcelona skulle ta kontakt, men trodde att det skulle ske under nästa sommar."

"Historiskt sett, kan man tänka sig att Coutinho stannar 12 månader till, innan det tas upp igen."

"Det ser ut som att Liverpool, som förväntade sig ett enklare transferfönster i och med Champions League-spel, kommer att bli rejält testade."

14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer