Klopp efter Palace

Bild till nyheten Klopp efter Palace
Jürgen Klopp var nöjd med dagens match, speciellt offensiven.

"Det var varmt! Luftfuktigheten här är något helt nytt för mig. Jag har aldrig tränat ett lag i dessa förhållanden. Resan har varit extraordinär såhär långt, och regnet har varit otroligt. Vanligtvis skippar jag att gå ut med hunden när det är sånt här väder," sa Jürgen Klopp.

"Vi tränade imorse, men de kunde inte klippa gräset för att det var så blött. Spelarna njuter verkligen av vädret - det är en blandning mellan fotboll och vattenpolo."

Managern var nöjd med de tecken han såg i 2-0-vinsten mot Crystal Palace.

"Idag var vi tillbaka. Mot Wigan var vi inte så bra, men idag var vi väldigt bra. Vi fick se hur bra Crystal Palace är. Speciellt så är Zaha och Benteke väldigt bra spelare. Det var bra för Trent (Alexander-Arnold) att få spela mot Zaha i första halvleken."

"Jag är nöjd med grabbarna. Vi behöver kvalitet och vi måste visa på planen att vi har det. Vi har många matcher framför oss, och säsongen startar tidigt i augusti. Fram till februari ska vi spela så ska vi spela tre matcher i veckan. Idag var vi bättre än jag hade förväntat mig. Vi har tränat hårt, men spelarna spelade verkligen bra trots det."

"Offensivt var det mycket bättre. Jag såg bra rörelse, trots att många inte har spelat ihop så länge. Salah och Solanke är helt nya i laget."

Under första halvleken spelade Mohamed Salah högerytter innan Ryan Kent tog över platsen en bit in i den andra halvleken. Klopp är ett fan av bägge spelare.

"Kent hade verkligen en bra säsong i Championship. Han är en bra spelare individuellt. Han är kvick, och bra med båda fötterna."

"Salah är ännu snabbare än jag trodde, och blir en viktig spelare för oss. Vi sa i fjol att vi behövde mer fart. Det har vi definitivt nu."

Ben Woodburn har spelat som innermittfältare i några av matcherna under försäsongen.

"Ben är en väldigt smart spelare, och han är för ung för att bara spela i en position."

Till Liverpool Echo, säger Klopp att laget har lite att jobba på defensivt.

"Vår största utmaning är att vi måste bli bättre på att försvara som ett lag. Vi måste koncentrera oss bättre och vara mer fokuserade i enkla situationer."

I den andra halvleken ändra han lite i formationen. Vi fick exempelvis se Solanke spela som släpande forward.

"Vi bytte till 4-4-1-1, och det var kul att se hur vi klarade av det. Solanke tog ett bra beslut när han valde att komma till oss. Han såg en möjlighet och vi ser densamma. Han har goda egenskaper."

Klopp fick såklart frågan om Andy Robertson och andra övergångar, men ville inte kommentera saken.

"Jag kommer inte att säga någonting förrän någon faktiskt har skrivit på."

Källa: Liverpool.no, Liverpool Echo


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer