Rapport: Stabil seger

Bild till nyheten Rapport: Stabil seger
Liverpool tog sig till final i Premier League Asia Trophy efter 2-0 mot Crystal Palace. Dominic Solanke fick göra sitt första mål i Liverpool.

FÖRSTA HALVLEK

Liverpool tog tidigt tag i taktpinnen och dominerade bollinnehavet under stora delar av halvleken. Dock utan att skapa några riktigt farliga målchanser.

Halvlekens bästa chans kom i minut 16 då Alexander-Arnold och Woodburn kombinerade sig förbi på kanten och högerbacken slog ett lågt inlägg till Sturridge som sånär sköt in 1-0.

Efter 21 minuters speltid ställde sig majoriteten av publiken upp och applåderade i en hyllning till Lucas Leiva, som efter tio år i klubben nu har skrivit på för Lazio. Fin gest från publiken.

Inget av lagen hotade nämnvärt framåt och halvleken slutar mållös.

Positivt var att Salah var pigg och öppnade upp ytor flertalet gånger med sin snabbhet, med lite mer skärpa i touchen kan det bli riktigt bra.

ANDRA HALVLEK

Den andra halvleken började med en byteskavalkad och efter fem minuters spel hade Jürgen Klopp bytt hela elvan förutom målvakten Simon Mignolet.

In kom Milner, Klavan, Lovren, Flanagan, Grujic, Wijnaldum, Coutinho, Kent, Origi och Solanke.

Det var ingen toppenhalvlek, Liverpool fortsatte att dominera bollinnehavet men skapade få målchanser.

Efter timmen spelad presenterade sig Dominic Solanke i Liverpooltröjan med ett distinkt avslut utanför straffområdet, 1-0. Solankes första mål för Liverpool.

Matchen fortsatte i relativt lågt tempo men i minut 79 ökade James Milner farten ner efter vänsterkanten och spelade fint in bollen till Coutinho. Brassens dribblingsförsök misslyckades men bollen studsade fram till Divock Origi som enkelt sköt in 2-0 till Liverpool.

Matchen slutar 2-0 och Liverpool kommer att möta Leicester City i finalen av Premier League Asia Trophy på lördag.

MATCHFAKTA

Premier League Asia Trophy - semifinal

Liverpool - Crystal Palace 2-0 (0-0)

Målen: Dominic Solanke (60), Divock Origi (79)

Domare: Bobby Madley

Publik: 39273

Skribentens betyg

Första halvlek: Mignolet 2, Moreno 2, Matip 2, Gomez 3, Alexander-Arnold 3, Henderson 3, Lallana 2, Woodburn 2, Firmino 2, Sturridge 3, Salah 3

Andra halvlek: Mignolet 2, Milner 2, Klavan 2, Lovren 2, Flanagan 2, Wijnaldum 2, Grujic 2, Coutinho 3, Kent 2, Solanke 3, Origi 2