Klopp vill rotera mer

Bild till nyheten Klopp vill rotera mer
Jürgen Klopp hoppas att kunna rotera mer under nästa säsong, utan att spelkvaliteten tar stryk.

Jürgen Klopp har varnat spelarna att de inte får slappna av över att ha en plats i laget, eftersom han håller på att bygga en trupp som klarar av mycket rotation, skriver The Telegraph-journalisten Chris Bascombe.

Enligt Bascombe menar Klopp att truppen är starkare än någonsin under sin tid som Liverpooltränare - speciellt om han får in ett par nya ansikten.

Managern hoppas att han kan byta oftare i startelvan utan att kvaliteten dras ner, något som Bascombe menar har varit omöjligt under de senaste två säsongerna.

Enligt Jürgen Klopp är de spelarna själva som avgör sina öden.

"Om truppen förblir som den ser ut nu, då är det prestationerna som avgör. Det är inte jag som bestämmer vem som ska spela, det är spelarnas prestationer som gör det," förklarar Klopp till Telegraph.

"Förhoppningsvis får vi möjligheten till att rotera oftare. Detta är något som alla hoppas på, men du måste ha möjligheten till att göra det. Vad kan jag säga? Kommer truppen att förändras innan 31 augusti? Troligtvis. Kanske," säger Klopp.

"Vi är inte 100% säkra. Kanske är det så att ingen vill ha någon av våra spelare. Kanske vill någon låna eller köpa dem, vilket är sannolikt. Planen är att vi ska ha en trupp som kan kämpa på alla fronter. Det viktigaste nu är att göra oss redo inför första matcherna av säsongen."

Då Liverpool åkte ur FA-cupen, med ett väldigt B-betonat lag mot Wolverhampton, kritiserade Gary Lineker Klopps beslut att ställa upp en så svag startelva.

"Vi önskar att kämpa i tre eller fyra turneringar, kanske till och med Gary Lineker eller någon annan blir nöjd. Vi vill spela fotboll så länge som möjligt och då behöver vi fler spelare. Så ser situationen ut."

"Det viktigaste nu är att vi får spelarna i form till den första matchen för säsongen. Det avgör mycket, och jag vill att vi ska ha en bra grund att bygga vidare på," avslutar Klopp.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer