"Alla kommer att få chansen"

Bild till nyheten "Alla kommer att få chansen"
Jürgen Klopp säger till fansen att inte läsa för mycket mellan raderna när han tar ut laget till träningsmatcherna.

"Vi bestämmer vilka som ska spela imorgon. Under försäsongen är det ingen idé att ta ut laget flera dagar i förväg, man tittar på vem som känner sig bra," säger Klopp till Liverpoolfc.com

Liverpool möter Crystal Palace i semifinalen av Premier League Asia Trophy under onsdagen. Klopp vet vad han vill se av sina spelare och förklarar att det inte är viktigt vem som spelar under vilken tid.

"Jag vet att grabbarna tänker 'det där var ett tecken' och sådana saker. De enda tecknen är det som spelarna visar på planen. Det handlar inte om att du startar, spelar 45- eller 20 minuter. Jag tittar på prestationen," förklarar Klopp.

"Vi får se hur laguppställningen blir. Den måste passa spelarna individuellt. Några började träna 5 juli medan andra inte var tillbaka förrän 11 juli. Det innebär att spelarna är i olika faser av försäsongen. Vi får värdera situationen med det medicinska teamet."

Jürgen Klopp tog med sig 25 spelare till Hong Kong, och lovar att alla kommer att få en möjlighet att visa upp sig.

"Alla kommer att få visa upp sig under loppet av dessa två matcher, garanterat. Vi kommer att fördela speltiden lite här i Hong Kong, sedan får vi se hur det blir i Tyskland. De fem kommande matcherna är mot väldigt bra lag," menar Klopp

Mot både Wigan och Tranmere bytte han ut hela laget i paus. I de kommande matcherna blir det sannolikt en lite annan strategi.

"Det är inte planen här, (att byta hela laget i paus), men det kan vara så att vi måste göra det. Jag måste ge speltid till alla spelare som är här. Vi måste vara flexibla, men att prata om en startelva just nu är inte möjligt."


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer