Presskonferens i Hong Kong

Bild till nyheten Presskonferens i Hong Kong
Klopp diskuterade bland annat titeldrömmar, Daniel Sturridge och Naby Keita under en presskonferens i Hong Kong.

Jürgen Klopp sa att Daniel Sturridge är i den bästa form han sett under sin tid i Liverpool, och har imponerats av engelsmannen under försäsongen.

"Bra, väldigt bra. Daniel har varit en del av en hel försäsong såhär långt," sa Klopp

"Det har varit intensivt, men han har deltagit i i princip alla träningar."

"Det är den bästa form jag har sett honom i under min tid här, Jag kom i oktober 2015 och Daniel var, vad jag tror, skadad."

"Förra försäsongen var efter en stor turnering och en kort semester. I år har han haft en riktig semester och är i bra fysisk form, helt klart."

Jürgen Klopp diskuterade också vikten av försäsongen för Jordan Henderson.

"Han behöver matcher och rytm. Det är vad han har missat mest under de senaste månaderna."

"Vi fick lov att spela utan honom under en lång, lång tid. Du kunde se under de första två matcherna att han kan springa, han har ingen smärta, hans fysiska form blir bättre och bättre."

"Det är en väldigt viktig försäsong för honom. Han har inte samma form och rytm som innan skadan, men så är det för alla spelare. Det bästa är att träna och spela så ofta som möjligt."

"Han är en otrolig spelare och mycket viktig för oss. Det är mycket bra för honom att vi har två eller tre veckor till innan det drar igång på riktigt."

"Vi kommer att ge honom så många minuter som möjligt, men vi måste se till att det inte blir för mycket på en gång."

Under presskonferensen nämnde Klopp det kraftiga regnvädret som tvingat laget att träna inomhus.

"Vad kan jag säga? Jag skulle kunna säga 'nej, jag är inte orolig' men då skulle jag ljuga."

"Eftersom vi kommer från England är vi vana med regn, men det har varit för mycket av det såhär långt."

"Jag tror att väderrapporten för imorgon är lite bättre. Planen borde vara bättre. Dräneringen fungerar riktigt bra, så bara det slutar regna kommer planen att vara spelbar efter några timmar. Det är som vanligt i livet, ibland behöver man lite tur."

"Vi är ute i Hong Kong och letar efter platser där vi kan träna. Vi har problem, ja, men ingen bryr sig om problem, vi måste hitta lösningar och det är exakt vad vi försöker att göra. Vi tränade igår trots omständigheterna och vi kommer att träna idag också."

"Jag hoppas verkligen att vädret är bättre imorgon så att vi kan spela en bra match eftersom det är en stor turnering och självklart viktigt för Premier League."

"Vi vill visa vår bästa sida såklart. Men för att detta ska kunna ske behöver man ett par saker - bra spelare och en bra plan. Det skulle vara bra om det slutade att regna."

Jürgen Klopp sa också att fansen kan drömma om en ligatitel, men vill inte att spelarna ska bära med sig för höga förväntningar in i säsongen.

"Kan vi vinna ligan? Jag tror att reglerna är sådana att alla 20 lag i ligan kan vinna."

"Så det verkar självklart möjligt. Vad som ger mig självförtroende? Reglerna! Det är möjligt men det är allt."

"Charmen med Premier League är att ingen vet vad som kommer att hända innan slutet av säsongen så det är möjligt för oss alla. Det är en härlig tanke."

"Men att säga det idag och tvingas bära det med oss hjälper inte den härliga tanken att uppfyllas."

"Jag är verkligen positiv inför nästa säsong. Just nu så måste vi jobba, inte drömma. Om några vill drömma ska jag inte stoppa det."

"Men det är en lång väg att gå. När Leicester blev mästare så tror jag inte att de satt under den här tiden på året och sa att de skulle bli mästare."

Såklart fick managern frågan om transfers och Naby keita.

"Det finns inget nytt att säga om det här."

"Det är transfermarknaden. Allt kan hända fram till 31 augusti."

"Det är inte lätt att göra mig frustrerad. Det är såhär det är under övergångsfönstret. Ibland fungerar det, ibland inte. Det är så det är, jag är fortfarande lugn."

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer