Rapport: Lätt vinst

Bild till nyheten Rapport: Lätt vinst
Liverpool hade inga som helst problem att avfärda lill-grannen Tranmere Rovers i den första träningsmatchen. Sheyi Ojo bäst i 4-0-segern på Prenton Park. Se spelarbetyg och highlights.

Ringrosten var uppenbar efter en vecka med tester och stenhård löpträning på Melwood. 

Att den starka startelvan ändå skulle dominera mot amatörerna var knappast överraskande och mot slutet av första halvlek (då Tranmere tröttnade betänkligt) skapades en massa chanser. 2-0 i paus var i underkant. 

Betygsättning:

LORIS KARIUS 2

Tysken hade rena semestern under första akten, kunde njuta av kvällssolen och antagligen ta några selfies också.

TRENT ALEXANDER-ARNOLD 3

Älskar TAA! Alltid spelbar, alltid villig att ta löpningar, utmanar och slår oftast bra, stenhårda, inlägg. Räknar med att den unge scousern, som i veckan skrev nytt långtidskontrakt, kan konkurrera ut Clyne på högerbackspositionen.

JOEL MATIP 2

Stabil, passningssäker, men inga märkvärdigheter under första 45. 

LUCAS LEIVA 3

Inte enbart för denna insats, men jag tycker att Klopp ska behålla Lucas, om han kan tänka sig att vara truppspelare ännu ett år. Lugn, rutinerad, superb på att skapa tempo genom sina snabba instick, långa och korta. Användbar på mitten också. Allround-spelare växer inte på trän´a.

JAMES MILNER 3

Mr Dependable as usual. Löper som en outtröttlig gammal märr upp och ner längs vänsterkanten. Tranmerekeepern var ytterst nära att nypa straffen, men den var tillräckligt hård för att slinka in i hörnet.

JORDAN HENDERSON 2

Kaptenens första match sedan februari – och det märktes. Spelade bara på säkerhet, men gestikulerade och manade på, som det anstår en kapten.

MARKO GRUJIC 3

Förväntar mig att den unge serben ska kliva fram i rampljuset denna säsong efter en första som varvades med ständiga skadebekymmer. Blandar friskt i passningsspelet men 2-0-målet i den 42:a minuten var en läckerbit. Sniperskytte från 25-30 meter. Kliv fram pojk!

GINI WIJNALDUM 2

Gör, precis som Hendo, sitt jobb. Vinner närkamperna, spelar på säkerhet. Suverän boll fram till Sheyi Ojo som kunde ha gett 1-0 redan efter 45 sek. 

SHEYI OJO 4

Bäst i första halvlek. Skapade chanser med sina ständiga löpningar kors och tvärs och låg även bakom straffen, då han kapades bryskt av Tranmerekeepern. Vill inte se Ojo utlånad till Middlesbrough. Ruggig talang som borde få tillräckligt med speltid ändå med tanke på alla turneringar och eventuella skadesituationer. Bra samarbete med TAA på högerkanten.

DANIEL STURRIDGE 2

Syntes inte till alls första 20, men växte in allt mer och hade sina moments innan paussignalen. Med bakgrund av alla skadeproblem de senaste åren är det bra om "Studge" har förstånd att matcha sig själv i form med försiktighet och tacka nej till allt som har med engelska landslaget att göra.

ROBERTO FIRMINO 2

Brassen med nr 9 på ryggen för första gången. Nice. Några snygga moves och dribblingar, men precis som Sturridge var han försiktig och inte alltför skarp i vissa lägen.

* ANDRA HALVLEK *

Klopp skickade in ett helt nytt lag på banan, massor av unga spelare som behöver visa framfötterna. Öppnade också halvleken otroligt starkt och nyförvärvet Dominic Solanke borde ha gjort 3-0 direkt, men istället petade Pedro Chirivella  in målvaktsreturen. 

LORIS KARIUS (ut 62) 2

Ännu en gäspning för den unge tysken. Blockade ett skott med kroppen.

KAMIL GRABARA (in 62) 2

Den 18-årige polacken går från klarhet till klarhet på träningarna och har förtjänat denna chans till speltid mellan stolparna. Fick dock inget att göra.

NATHANIEL CLYNE 2

Gör, som vanligt, sitt defensiva jobb bra. Osynlig i anfallsspelet, bortsett från starten.

JOE GOMEZ 3

Härligt att se denne mittbackstalang och hoppas att han får en skadefri pre-season. Behöver ge allt för att övertyga managern om sina kvaliteter – Gomez kan bli en framtida superstar! – annars blir han utlånad. Lugn, trygg och stark i allt han företar sig.

RAGNAR KLAVAN 2

Den estländske lagkaptenen gör som vanligt sina saker enkelt, men slarvar lite i passningsspelet.

JON FLANAGAN 3

Imponerar ordentligt i inledningen och "leker" till och med vänsterytter vid några tillfällen. Mer än godkänd insats i det stora hela. En av spelarna som måste övertyga Klopp om att han är värd en plats i truppen. Hittar han någonsin tillbaka till formen 2013/14?

PEDRO CHIRIVELLA 2

Spanjoren bredsidar in 3-0-målet direkt i andra och har även lagt på sig några välbehövliga kilo muskler, men blandar och ger i passningsspelet.

KEVIN STEWART 2

Lugn och säker defensivt, men som vanligt händer absolut ingenting framåt. En "Sidleds-Danne" av format som förmodligen skulle lyckas bättre i ett annat PL-lag eller möjligen i Championship.

BEN WOODBURN 3

Grabben har bländande teknik och speluppfattning, men blir inte klok på vilken som är hans bästa position. Vänsterbreddare? Striker? Känns som Ben saknar snabbheten/rycket för att ta det slutgiltiga klivet. Rätta mig gärna om jag har fel. Drypsäker straff i den 79:e.

LAZAR MARKOVIC 1

Öppnar hyfsat piggt, men försvinner snabbt ur matchbilden och schabblar ofta. Känns som Lazar redan har gett upp och står beredd att lämna klubben under detta transferfönster. En tidsfråga, antagligen.

DOMINIC SOLANKE 3

OK, grabben gör inget mål. Men vilken arbetsinsats! Springer oavbrutet och försöker, men får samtidigt knappast några bollar att jobba med. Kunde ändå ha hängt två på egen hand. Känner lukten av supertalang av nyförvärvet från Chelsea. Ska bli spännande att se honom i en starkare omgivning.

RYAN KENT 2

Har alltid varit svag för trixiga och snabba yttrar och Ryan tillhör utan tvekan den kategorin. Fysiskt praktexemplar som blandar fina initiativ med direkt svaga insatser, både vad gäller passningsspel och utmaningar en-mot-en. Lutar nog mot ett nytt utlån, där Leeds United kan bli nästa anhalt. 

MATCHFAKTA:

TRANMERE ROVERS – LIVERPOOL FC 

0-4 (0-2)

0-1: (34) James Milner (straff), 0-2: (42) Marko Grujic, 0-3: (50) Pedro Chirivella, 0-4: (79) Ben Woodburn (straff)

Domare: Mike Dean

Publik: 14450


16 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer