Första dagen på jobbet

Bild till nyheten Första dagen på jobbet
Steven Gerrard avklarade sin första dag som U18-tränare under måndagen, och engelsmannen är ivrig på att det ska dra igång på allvar.

Steven Gerrard tog idag emot sina spelare på Kirkby där det genomfördes diverse fysiska tester. Under tisdagen ska laget dra igång med träning ute på planen.

Gerrard pratade med Liverpoolfc.com:

"Det är spännande. Jag har väntat hela sommaren och har hela tiden haft detta i bakhuvudet under min lediga period. Nu är det dags och jag är exalterad över att få sätta tänderna i detta."

"95% av planeringen gjordes klart innan sommaren. Jag planerade mycket med Alex (Inglethorpe), han har varit till stor hjälp för att få det att flyta på idag."

"Jag känner mig redo, vi är organiserade och jag har en fantastisk stab runt mig. Vi kan inte bärga oss för den första matchen nu."

Gerrard jobbade idag tillsammans med sin nya stab, som bland annat består av Jordan Milsom som tidigare arbetade med seniorlaget på Melwood.

"Spelarna är lyckligt lottade. De kanske inte inser det nu eftersom de inte har varit i så många andra klubbar, men Liverpool ligger lång fram när det kommer till vetenskap inom sport," sa Gerrard.

"Jag har tur som har Jordan Milsom vid min sida, som jag har jobbat med under sex eller sju år på Melwood. Jag hade tur som fick honom med mig - han är en mästare när det kommer till vetenskap inom sport, siffror och att se till att spelarna är redo när säsongen ska dra igång."

"Från en spelares perspektiv, jag har själv varit där, är dessa tester som genomförs idag det tråkiga, men det är något som måste göras. Vi måste kunna lägga en grund och se var de ligger till. Bollarna kommer att användas från och med imorgon, idag handlar det om att bedöma spelarnas nivå."

Gerrard var angelägen om att få Milsom till sin stab, efter att själv ha arbetat tillsammans med fystränaren under sin tid som spelare i Liverpool.

Han förklarade:

"Jag arbetade själv med honom under mina rehabiliteringar, med tanke på hur fit han såg till att man blev på gymmet och hur bra det kändes när man gick ut på planen och hur han är som person, så tror jag att han kommer att vara mycket bra för killarna."

"Jag sa till dem imorse att verkligen använda sig av hans hjälp. När jag själv var en lärling i seniortruppen tror jag att vi hade runt två-tre personer i staben. Dessa grabbar har experter inom varje område tillhanda. De är lyckligt lottade och de måste se till att använda dessa personer för att få ut max och att vara i den bästa formen som är möjligt när säsongen drar igång."

Mislom är inte den enda nya i U18-staben. Även Tom Culshaw, som tidigare varit med U15, kommer att ansluta till staben och arbeta som assistent till Gerrard.

Dessa två har varit vänner sedan lång tid tillbaka eftersom de båda var i akademin som spelare.

"Alex sa till mig, när vi började prata om det här, att det skulle vara nytt för mig och ett stort jobb, en viktig roll."

"Jag förstod honom och han var angelägen om att jag skulle ha en assistent till hjälp, någon som jag litade på och som kunde stötta mig."

"Jag träffade Tommy under min barndom och vi spelade i U18 tillsammans. Vi känner varandra utan och innan och han har imponerat på mig, enda sedan jag själv började med min tränarutbildning. Jag tycker att han förtjänar att flyttas upp från U15 till U18 och jag känner mig självsäker med honom vid min sida."

De sista pusselbitarna i Gerrards stab är analytikern Scott Mason samt målvaktstränaren Neil Edwards.

"Eftersom jag, Tommy och Jordan är nya, kände vi att vi behövde några som hade erfarenhet av den här gruppen och spelare i den här åldern."

"Vi kommer alla att hjälpa varandra. Vi blev ett team idag och förhoppningsvis kan vi hålla ihop under en lång tid."

Gerrard kommer att leda sitt lag genom en rad träningsmatcher under försäsongen innan allvaret drar igång. 

Att få dra igång med tävlingsmatcher och på allvar konkurrera med andra är något som får det att vattnas i munnen hos Gerrard.

"Vi har sex eller sju försäsongsmatcher inplanerade som vi ser fram emot."

"Det är viktigt för det ger oss chansen att prova olika formationer, vänja oss vid varandra och testa spelare på diverse positioner."

"Men samtidigt så har alla, spelarna själva också, ett öga på augusti och vi längtar mycket till den första matchen."

"Förhoppningsvis kommer det att vara en hemmamatch här på akademin och förhoppningsvis kan vi starta säsongen med en vinst."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer