Ödesvecka för Keita

Bild till nyheten Ödesvecka för Keita
Naby Keita ska själv ha samtal med RB Leipzig denna vecka och berätta att han vill bli såld till Liverpool.

Trovärdiga reportrarna James Pearce (Echo) och Paul Joyce (Times) hävdar att Jürgen Klopp sagt åt transferkommittén att intensifiera jakten på innermittfältaren Naby Keita i Red Bull Leipzig. 

Klubben är beredda att krossa transferrekordet (nuvarande är Mo Salah på £36,9M) och det kan röra sig om så mycket som £70M.

Keita själv – som för övrigt har samma agent som Sadio Mané – vill till Liverpool och denna vecka blir avgörande eftersom han ska ha ett samtal med klubbledningen i RB Leipzig.

"Klopp väntar otålmodigt på utfallet av dessa samtal och hoppas att Leipzig motvilligt ska gå med på att inleda förhandlingar med Liverpool", skriver Pearce.

Leipzig har tidigare meddelat att Keita inte är till salu, men både Pearce och Joyce skriver att Leipzig kommer att mjukna om Keita meddelar att han inte vill stanna i ett år till – och att han vill till LFC.

Spelaren uppges ha en klausul i kontraktet om att han kan lämna Leipzig för 55 miljoner euro nästa sommar, men Liverpool är redo att erbjuda svindlande £70M inklusive diverse bonusar redan nu.

Dessa höga summor är en klar indikation på hur mycket Klopp verkligen vill ha Keita.

"Klopp har bett Liverpool att sätta in stöten i jakten på Keita, som ska träffa Leipzigs klubbledning denna vecka. Spelaren vill till Liverpool och har redan erbjudits ett kontrakt värt £130 000 i veckan", skriver Paul Joyce i The Times.

14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer