Tysk expert berömmer Keita

Bild till nyheten Tysk expert berömmer Keita
En Tysk fotbollsexpert menar att Naby Keita visar glimtar av både Andres Iniesta och N'Golo Kante i sitt spel.

"Det är fantastiskt att se hur snabbt Keita anpassade sig till en ny liga och hur han blev en stjärna i sin nya klubb. Han är väldigt underhållande att se på, speciellt sättet han dribblar och hans passningar," sa den tyske fotbollsexperten Archie Rhind-Tutt i Liverpool Echos podcast.

"Det jag vill trycka på är hans dribblingar. Målet mot Mainz i april har etsat sig fast i minnet - hur han bara driver förbi fem spelare på mittplan, spelar ett väggspel vid straffområdeslinjen och avslutar."

Trots att Liverpool ska vara beredda att betala så mycket som £70M för Keita, är det inte säkert att Leipzig kommer att sälja. Det kan vara dåliga nyheter för Liverpool, om man ser till hur mycket Rhind-Tutt berömmer spelaren.

"Iniesta är hans förebild. Före matcher denna säsongen tittade Keita på klipp med honom för att få inspiration. Han är nog lite snabbare än Iniesta, men jag skulle ändå valt Iniesta i mitt lag."

"Man brukar inte associera bra dribblers med bra passningsspelare, men sådan är Keita."

"Han är också aggressiv i defensiven och sättet han jagar tillbaka bollen kan påminna om N'Golo Kante. Det är bara en del av spelet, Keita erbjuder mer framåt i plan," sa Rhind-Tutt men underströk samtidigt att han inte menar att Keita är bättre än Kante.

Källa: Liverpool.no


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer