Klopp om vikten av försäsongen

Bild till nyheten Klopp om vikten av försäsongen
Jürgen Klopp förklarar att det inte bara handlar om att komma i form under försäsongen. Att förbättra sammanhållningen i laget är också en viktig del.

"Fotboll är ett lagspel, vilket innebär att du måste veta hur de runt om dig tänker. Detta lär man sig under försäsongen. Självklart förbättras det under säsongen, men då handlar det om finslip. Ju bättre grund, desto bättre kommer säsongen att bli - 100 procent säkert," sa Klopp till Liverpoolfc.com

På onsdag återvänder de spelare som inte har varit i spel med landslagen till Melwood. Först ska det spelas träningsmatcher i England mot Tranmere och Wigan, sedan reser Liverpool till Hong Kong, Tyskland och Irland.

"Anledningen till varför man åker på träningsläger är att spelarna är tillsammans dygnet runt. De äter frukost, lunch och middag tillsammans, all fritid spenderas också med lagkompisarna. Det är väldigt viktigt."

"Du kan fråga de spelarna som kom till oss förra säsongen, om skillnaden på första dagen på försäsongen gentemot den sista. Det är en väldigt viktig period."

"Ju bättre kontakt spelarna får, desto bättre."

"Förutom matcherna under säsongen så är försäsongen den viktigaste perioden. Den har stor påverkan på säsongens matcher. Du lägger grunden för hela året," konstaterar Klopp.

"Jag älskar dessa veckor. Det ska vara 100 procent skillnad mellan den första dagen av försäsongen och den sista. Vi vill verkligen se stora framsteg."

Klopp reflekterar också över förra sommaren, där många spelare återvände sent på grund av EM-slutspelet. I år är det endast Emre Can, som just nu är i väg på Confederations Cup med Tyskland, som blir borta länge.

"Vi började med några matcher mot lag i de lägre divisionerna och spelade med alla ungdomar, vilket var bra för dem. Det är så det är under försäsongen, du har lite småskador och får lov att vara kreativ med laguppställningarna."

"Efter det kom resten av spelarna tillbaka och det var stor skillnad på spelarnas form eftersom de hade haft semester under de senaste två veckorna. Att det var EM förra sommaren påverkade helt klart."

"Det är en utmaning, men det är en del av jobbet och jag gillar det väldigt mycket."


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer