Klopp hyllar Lijnders

Bild till nyheten Klopp hyllar Lijnders
Liverpoolmanagern säger att han inte kan tänka sig ett liv utan sin holländske tränaradept Pepijn Lijnders.

"Hans huvudsakliga uppdrag är att vara en riktig tränare", betonar Liverpoolmanagern i en intervju med officiella sajten.

"Jag är väldigt glad för det. Jag kunde aldrig drömma om att jag behövde ännu en assistent, men nu när vi har honom kan jag inte tänka mig ett liv utan honom".

Pep Lijnders kom till klubben redan 2014 och fick stanna även efter att Brendan Rodgers fått sparken i oktober 2015.  Han flyttades snabbt upp till A-truppen där han samarbetar med tyskens bundsförvanter Zeljko Buvac och Peter Krawietz. 

Peps speciella "talanggrupp" tillåter de yngre spelarna att få chansen att visa upp sig och han har spelat en stor roll i utvecklingen av Trent Alexander-Arnold, Ben Woodburn och Ovie Ejaria under det senaste året.

"Han gör ett fantastiskt jobb. Allt som vi andra inte är så bra på, om man säger så."

"Vi är ju något av 'old school' eftersom vi har varit med länge och unga grabbar som Pep kommer in med nya tankebanor och idéer. Jag älskar hans känsla, hans attityd och hur begåvad han är, men han är ändå alltid öppen för att lära sig nya saker."

"Så för oss är det perfekt, speciellt då han pratar flytande engelska. Han är också till stor hjälp för Zeljko under passen. De har ett fantastiskt samarbete."

"Jag är glad för att klubben beslutade att han skulle stanna redan innan jag kom in. Jag hade ingen aning om vem han var eller var han kom ifrån, men han har en väldigt intressant bakgrund efter tiden i Porto, PSV och allt sånt."

"En fantastisk kille som kommer att bli en ännu bättre manager i framtiden."

Så sent som i mars medgav Lijnders att han nobbat förfrågningar från en räcka andra klubbar för att ta över som manager. Go Ahead Eagles var en av dessa. 

Klopp är övertygad om att Pep kommer att göra managerkarriär en dag.

"Ja, 100 procent säker. Ingen tvekan, absolut ingen tvekan! Men det jag verkligen gillar är att han tänker efter och inser att tiden inte är den rätta. Han har en lång väg att gå och han kan fortfarande lära sig en massa ifrån oss."

"I svåra moment har han ett gäng bra lärare här och vi gillar också det. Han är mycket yngre, men den dag vi stannar upp så kommer han att vara redo att stå på egna ben. Jag ser fram emot den dagen, att se matcher när han står vid sidlinjen och ger all sin kraft – och det handlar om en hel del kraft – till sitt lag." 

Källa: liverpoolfc.com


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer