Lånekollen: Wisdom mästare

Bild till nyheten Lånekollen: Wisdom mästare
Andre Wisdom blev österrikisk mästare i kavaj när RB Salzburg besegrade Rapid Wien i lördags. Nigerianen Taiwo Awoniyi gjorde sitt andra mål på två matcher för NEC i holländska ligan.

Awoniyi hade väntat i sju långa månader på sitt första mål för NEC Nijmegen i Eredivisie, då han slog till förra helgen. 

I helgens 2-0-seger mot Heerenveen gjorde nigerianen sitt andra mål på två matcher. Video nedan.

För NEC väntar nu ett svettigt nedflyttningskval mot Emmen för att rädda kontraktet i högsta ligan.

Mittbacken Andre Wisdom vann alltså Bundesliga-titeln i Österrike, men fick se matchen från läktaren på grund av skada. Wisdom har varit en av lagets verkliga stöttepelare under våren. 

Salzburg tar nu sikte på att ta hem en unik dubbel. De möter nämligen Rapid Wien igen i cupfinalen och Wisdom hoppas bli fit till dess.

# Jack Dunn gjorde ett pigg inhopp i kvalmatchen mellan Tranmere och Forest Green Rovers på Wembley. Men det blev ett hjärtskärande slut för Dunn och alla Roversfans, eftersom Forest Green vann med 3-1 och tog klivet upp i den lägsta proffsligan, League 2.

Tranmere får därmed fortsätta att harva i den högsta amatörligan nästa säsong.

# Jon Flanagan satt (som vanligt) på bänken för Burnley utan att få en minut mot Bournemouth.


# Mamadou Sakho är fortsatt skadad och avslutar låneuppehållet i Crystal Palace med åtta matcher, varav fem har slutat med segrar och säkrat PL-kontrakt. Fransmannen kan nu faktiskt bli vald till klubbens Player of the Season!


# Lazar Markovic och Hull ramlade ur Premier League efter 0-4 mot Palace på Selhurst Park. Som om inte det var nog tvingades Markovic halta av med skada. Serben noterade sig för två mål på 14 matcher för "The Tigers".


# Pedro Chiriviella spelade hela matchen när hans Go Ahead Eagles torskade med 3-1 mot Sparta Rotterdam. Det har sedan länge stått klart att "Örnarna" åker ut högsta ligan. Spanjoren har dock haft ett nyttigt låneuppehåll i Holland med 16 matcher och två mål på kontot. 


# Allan Rodrigues återvände till Hertha Berlins startuppställning i 2-0-segern mot Darmstadt. Den lille brassen skötte sin innermittfältsroll med bravur och var faktiskt den Berlin-spelare med flest tacklingar i matchewn,

Hertha Berlin förhandlar med Liverpool om att Allan ska stanna i Tyskland ännu en säsong i väntan på arbetstillstånd i England.


# Brooks Lennon spelade inte alls när hans Salt Lake förlorade med 4-0 mot New England Revolution i MLS. Anledningen till det är att Lennon är på plats med USA:s U20-landslag som snart ska spela VM i Sydkorea.

# Slutligen fick Danny Ward se på från läktaren när Huddersfield fick 0-0 mot Sheffield W i den första play off-matchen mot Premier League . Orsak: avstängning. Frågan är nu om managern David Wagner törs kasta in walesaren Ward istället för Joel Coleman i returen?

Källa: thisisanfield


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer