Klopp: "Lallana kan bli ännu bättre"

Bild till nyheten Klopp: "Lallana kan bli ännu bättre"
Jürgen Klopp menar att Adam Lallana har varit en nyckelspelare i hans Liverpool men säger också att engelsmannen kan bli ännu bättre.

Under förberedelserna inför matchen mot Southampton har Jürgen Klopp utfärdat en varning till de andra Premier League-klubbarna - Ni har inte sett det bästa av Adam Lallana.

För tre år sedan värvades Lallana från Southampton i en affär som kostade 25 miljoner pund för Liverpool.

Efter en knackig start under Brendan Rodgers har han nu blivit en av nyckelspelarna under Jürgen Klopp.

När Philippe Coutinho tvingades utgå med en lårkaka mot Watford fick Adam Lallana göra comeback efter ljumskskadan - det var en efterlängtad återvändo.

Lallana var en av lagets bästa spelare innan han blev utbytt under de avslutande minuterna. Hans insats gör att han är aktuell för att starta mot sin före detta klubb idag.

Denna säsong har varit Adam Lallanas bästa för Liverpool och hans bästa sedan hans sista säsong med Southampton där han spelade till sig en plats i PFA Team of the Year.

Han har producerat mer än tidigare säsonger vad gäller poäng, han har varit direkt inblandad i 14 mål på bara 28 framträdanden i ligan.

Trots denna förbättring är Klopp säker på att den engelska landslagsmannen kan bli ännu bättre.

"Det kan han helt säkert. Vi pratar mycket, han är en god talare, en smart kille," sa Klopp.

"Det handlar om att prestera kontinuerligt och att ta rätt beslut i svåra situationer."

"Självklart kan han bli bättre. Det är en bra sak med denna sport, du slutar att lära först när du lägger skorna på hyllan."

Klopp fokuserar på spelarens nutid och framtid men är osäker när det kommer till att hyllningarna gentemot Lallana kom så sent.

"Jag har ingen aning om varför det tog så lång tid, jag är inte ens säker på att det verkligen gjorde det." 

"När han spelade i Southampton älskade folket honom och när han kom hit hade han en tuff start och det är alltid svårt för en stor värvning."

"När du har en hög prislapp i ryggsäcken gör det inte ditt liv lättare men det är så det ser ut i fotboll."

"Han är en enastående fotbollsspelare, det fanns inte på kartan att han inte skulle lyckas tillslut. Tvåfotad, bra på att ta beslut, fantastisk dribbler, bra skott, han kanske utvecklades lite sent men han har många riktigt bra egenskaper."

"Jag är inte intresserad i hur det var innan jag kom hit, men sedan jag kom har han varit en väldigt, väldigt viktig spelare för oss. Jag tror inte att det finns något tvivel om hans kvaliteter längre."

Källa: Echo


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer