"Klubben förtjänar CL-spel"

Bild till nyheten "Klubben förtjänar CL-spel"
Phillipe Coutinho berättar om den positiva press som han och hans lag känner när kampen om topp fyra närmar sig ett definitivt avgörande.

Liverpool tar sig an helgens utmaning som trea i Premier League och med ödet i egna händer inför de tre sista omgångarna.

Philippe Coutinho förstår att de inte har råd med misstag om han och hans lagkamrater ska kunna säkra en plats till Europas största klubblagsturnering, Champions League. Dock menar brassen att han njuter av utmaningen.

Han sa såhär till Liverpoolfc.com:

"Det är fantastiskt. När du kämpar om dessa positioner i ligan, det är fantastiskt - mycket bättre än att kämpa i mitten av tabellen eller att kämpa för att klara kontraktet."

"Det är en hälsosam press. Alla vi ser det som en riktigt bra möjlighet för oss, detta ger känslan av positiv press. Vi är alla medvetna om det jobb som krävs. Som alla vet så ligger allt i våra egna händer nu och vi måste försöka ta tre poäng i samtliga  tre sista matcher."

"Liverpool är en otroligt stor klubb som behöver spela i dessa turneringar. Liverpool förtjänar en stadig plats i Champions League, så vi försöker att förbättra denna situation och hålla oss kvar i kampen, vi siktar på att återkommande vara med i Champions League."

Nästa steg i jakten på topp fyra är matchen mot Southampton, som besöker Anfield på söndag.

Southampton ligger just nu I mitten av tabellen men Coutinho känner till deras styrkor och de hot som de utgör mot Liverpools hopp om topp fyra.

"Southampton är ett bra lag med duktiga spelare. När du ser dem spela så kan du se att de är ett väldigt bra lag."

"Men det är inte bara dem, Premier League är sådan, det kvittar om laget ligger högt eller lågt i tabellen, alla är bra lag. De ger alla tuffa matcher och det är därför som Premier League är den bästa ligan."

"Världen stannar upp för att titta på Premier League och det är anledningen till, som jag sa, att det kommer bli en svår match för oss. Men vi måste gå för tre poäng från start."

Mötet mellan lagen kommer att vara det fjärde för säsongen.

Efter en mållös oavgjord match på St Mary's så vann Southampton med 1-0 i båda mötena i Ligacupens semifinal och tog alltså en finalplats på bekostnad av Liverpool.

Trots det så kommer Liverpool in till matchen med självförtroende, menar Coutinho.

"Laget har jobbat väldigt hårt och väldigt bra den här veckan. Alla är fokuserade på nästa match."

"Vi är väl medvetna om att vi har tre mycket stora matcher kvar och vi ser detta som en stor möjlighet för oss, därför kommer alla att vara fokuserade från första minuten och jag tror att det kommer vara viktigt för att förändra statistiken mot Southampton."

"Det kommer att vara en väldigt svår match, men vi har support från fansen eftersom vi spelar på hemmaplan. Vi måste attackera från start och visa dem hur mycket vi vill vinna matchen. Det gäller att vara på tårna direkt för att ta alla tre poäng."

"Vårt mål är något som vi velat ha från början av säsongen. Vi har alltid trott på att vi kan sluta topp fyra och spela Champions League nästa säsong."

"Det är en fantastisk möjlighet för oss, men de tre sista matcherna kommer att vara som tre finaler för laget där vi måste vinna alla för att säkra vår plats i ligan. Hela truppen är full av självförtroende."


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer