"Måste behålla fokus"

Bild till nyheten "Måste behålla fokus"
Belgaren Simon Mignolet tar inget för givet när Liverpool bara är tre matcher ifrån att säkra den åtråvärda champions league platsen.

Liverpool ligger just nu på en tredjeplats och har matcherna Southampton, West Ham och Middlesbrough kvar att spela. Topp fyra är inom räckhåll och nu vill Liverpoolmålvakten Simon Mignolet att laget fortsätter vara fokuserade och ger den här säsongen den avslutningen den förtjänar.

"Vi är på ett bra ställe. Om vi hade fått reda på var vi skulle ligga i tabellen nu innan säsongen började hade vi varit glada. Men än så länge betyder det ingenting."

"Det är fortfarande matcher kvar att spela, nio poäng att vinna och mycket som kan hända. Men vi tror på oss själva och att vi kan göra jobbet."

"Vi måste fortsätta vara fokuserade och spela på samma sätt vi spelat hela denna säsongen. I slutändan kommer vi vara glada om vi lyckas kvalificera oss till champions league."

Liverpool gick in till matchen mot Watford med vetskapen att deras tre största rivaler om topp fyra hade tappat poäng. Något som enligt Mignolet kan skapa mer press på spelarna att prestera.

"Självklart såg vi resultaten som gick vår väg när Manchester United, Manchester City och Arsenal alla tappade poäng men egentligen så sätter detta bara mer press på oss. Du vet att om du inte gör ditt jobb så betydde detta ingenting."

"Men vi höll oss lugna, vi spelade vårt spel och vi fick med oss tre poäng, vilket som var det viktiga."

Den 29-åriga belgaren var också nöjd med hur laget försvarade sig på bortaplan mot ett lag som inte var rädda för att gå framåt, precis som laget tidigare gjort mot Stoke och West Bromwich.

"Som ett lag har vi försvarat oss väldigt bra i dessa typer av matcher där det är tufft."

"De sätter in mycket i boxen mot dig, mycket fysiskt. Denna veckan var det Troy Deeney tillexempel. Vi klarar det bra."

"Försvaret har varit bra och vi måste fortsätta så. Jag tror att det är väldigt viktigt för att vinna dessa matcher. Då behöver vi bara ett mål framåt för att ta alla tre poäng."

"Jag tror det kommer bli ganska likt i nästkommande matcher för att det är ganska lika typer av matcher. Vi måste göra samma sak om och om igen."

Källa: Liverpoolfc.com


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer