Klopp inför Watford

Bild till nyheten Klopp inför Watford
Adam Lallana och Daniel Sturridge ser ut att kunna medverka i den superviktiga bortamatchen mot Watford på måndag, avslöjade Klopp på dagens presskonferens. Här hittar du ett videoklipp och översättning.

Om Manchester-derbyt igår kväll:

"Inget resultat skulle ha gett oss någon stor fördel. Oavgjort förändrar inte så mycket. Det handlar om vad vi själva uträttar. Vi har inte hundraprocentig kontroll, men det verkar förnuftigt att fokusera på våra egna matcher och vinna så många som möjligt."

Om Sakhos knäskada:

"Det såg hemskt ut. Vi har fått bilderna från Crystal Palace och korsbandet är inte skadat. Han blir borta några veckor."

Om skadeläget:

"Adam Lallana och Daniel Sturridge tränar för fullt med laget idag. Inget nytt om Jordan Henderson, han är inte tillbaka på planen ännu."

Om Gerrards nya roll som U18-coach:

"Det är fantastiskt att han vill prova på som manager i framtiden. Han har allt som behövs för att bli en bra manager. Vi kunde se hur upprymd han var och jag är glad för att vi kan ge honom den här chansen. Det är en fantastisk möjlighet för honom. Inte alla världklasspelare är i stånd att göra detta.

"Min dörr står alltid öppen. Han utnyttjar sin erfarenhet och sin iver till att lära och det är perfekt."

Om Lovrens nya långtidskontrakt:

"Jag är väldigt glad för detta. Jag vet hur fotbollssupportrar tänker. Om du frågade fansen efter Dortmund-matchen skulle de ha gett honom ett 20-årskontrakt. Efter Palace-matchen förra helgen har de funderat på om det finns något annat lag som vill ha honom!"

"Sanningen finns någonstans mitt emellan. Om Dejan spelade för en annan klubb skulle du ha tänkt på att värva honom och funderat på hur mycket du skulle tvingas betala. Han är fysisk och snabb. Ibland kan han ta bättre beslut, men det finns ingen därute som är perfekt. Han är 27 år och hans bästa dagar som mittback ligger framför honom."

Om Watford-matchen:

"Det har hänt mycket sedan vi slog Watford i november (6-1). De har utvecklat sig som lag och är ett väldigt bra fotbollslag. Men vi reser inte dit för att skryta om dem, vi reser dit för att kämpa mot dem. Jag kan inte förändra de resultat vi har haft – några är bra, några är dåliga. Men om vi vinner över Watford kommer vi att vara i en perfekt position igen. Vi kommer inte att skapa 20 chanser och vi måste försvara oss väldigt bra. Vi vet hur vi ska spela mot lag som lägger sig djupt och jag har varit väldigt nöjd med responsen på träningarna den här veckan."

Om topp 4-fighten:

"Det är väldigt intressant och spännande. Vi är mitt uppe i det och vi måste göra vår del av jobbet och sedan får vi se. Genomsnittsåldern på bänken förra helgen var 19,2 år och det är inte särskilt rutinerat. Vi har haft för många skador, vilket har skapat problem. 

"Det handlar om att behålla rytmen och jobba med specifika saker med tanke på nästa motståndare. Du kan inte köra pass på 2-3 timmar. Vi är mer i kampen om något intressant nu mot slutet av säsongen. Vi måste kämpa för att få med oss det vi kan. Ingen behöver tvivla om att vi verkligen vill till Champions League. Vi står inför en väldigt viktig match – ingen kommer att betrakta den som en vänskapsmatch."

Om Rhian Brewster:

"Rhian har haft fin framgång de senaste månaderna. Talanggruppen tränar här på Melwood en gång i veckan. Han är en väldigt dukig pojke som har blivit fysisk starkare. Grabbar i hans ålder växer fortfarande. Han är en bra avslutare, en skicklig anfallare med god arbetsmoral. Han är 17 år, men spelar som han vore 21."

"Om alla andra var skadefria hade han inte varit i truppen, men det betyder inte att han inte kan komma med i truppen i framtiden. Jag är säker på att det var häftigt för honom att få sitta på bänken. Han hade ingen dress att ha på sig till Palace-matchen!"

8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer