"En otroligt viktig vinst"

Bild till nyheten "En otroligt viktig vinst"
Lucas Leiva påpekar betydelsen av vinsten mot West Bromwich Albions, berömmer Mignolet och pratar fasta situationer.

Roberto Firmino gjorde det enda målet i gårdagens match när han enkelt nickade in bollen efter en fin nickskarv av Lucas Leiva.

Målet betydde ännu en otroligt viktig seger i kampen om de fyra främsta platserna. Endast fem matcher återstår nu.

"Jag tycker att vinsten var otroligt viktig för oss," sa Lucas Leiva till Liverpool.com

"Vi vet hur svårt det är att möta West Brom på bortaplan. Jag tycker vi försvarade bra, vi höll nollan och vann matchen."

"Det är en bra dag, vi kontrollerade matchen, vi hade ett par chanser i slutet och vi förtjänade att vinna."

Liverpools nummer 21 passade på att berömma målvakten Simon Mignolet, som stod för en fin räddning när Phillips kom fri i den andra halvleken.

"Simon är en riktigt bra målvakt som är otroligt professionell, han arbetar hårt varje dag."

"Självklart kan man få kritik under säsongen men man måste fortsätta att jobba och tro på sina kvaliteter. När vi behöver honom är han alltid där."

"Simon gjorde en fin räddning när de kontrade men jag tycker att vi kontrollerade matchen bra, vi var tålmodiga och anser att vårt försvarsspel på fasta situationer var väldigt bra idag."

Mittfältaren avslöjade att de tränat på fasta situationer på Melwood, både offensivt och defensivt, vilket gjorde det extra skönt att göra matchens enda mål via en frispark. 

"Vi har jobbat hårt, inte bara denna vecka utan under hela säsongen."

"Vi vet att vi alltid kan förbättra oss och jag tycker att dagens insats var ett steg i rätt riktning, speciellt när det gäller vårt försvarsspel och självklart var målet från en fast situation välkommet."

Trots avsaknaden av nyckelspelare som kapten Jordan Henderson, Sadio Mane och Adam Lallana har Liverpool lyckats hänga med i kampen om Champions League-platserna. 

"Vi har alltid trott att vi har en bra trupp och vi vill avsluta så högt upp som möjligt."

"Topp fyra är möjligt och det ser bra ut i dagsläget, men vi har fortfarande fem matcher kvar. Dessa vinster ger alltid extra självförtroende eftersom vi vet hur svårt det är att spela här. Många lag åker hit och tappar poäng."

"Vi måste bara fortsätta, behålla fokuset, använda tiden för att bli bättre och återhämta oss."


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer