Klopps påskgodis

Bild till nyheten Klopps påskgodis
Attacken på Dortmund. Mané. Skadeläget. Trent. West Bromwich. Grujic. Gerrards nya roll. Det var några av ämnena som Liverpoolmanagern avhandlade på dagens presskonferens. VIDEO.

Om attacken mot Borussia Dortmund:

"Vad jag säger är inte så viktigt... men alla kan förstå att det var en svår stund för mig. Jag vet inte hur många gånger jag har varit på just det spelarhotellet i Dortmund. Jag känner till omgivningarna och vet den exakta vägen. Många av mina vänner fanns på bussen. Jag var på väg hem från Melwood när Matt ringde mig och berättade att någonting hade hänt.

Jag blev väldigt orolig och rädd för deras skull. Till att börja med var det en lättnad att ingen skadades allvarligt, men ju mer information som kom fram desto mer allvarligt blev det. Jag hade lite kontakt, men ville inte störa dem med mina löjliga frågor. Jag väntade som resten av världen. Det sista jag tänkte på var matchen.

Jag förstår båda sidor till 100 procent, det var svårt att hitta ett annat speldatum. Men jag tror också att alla hade förstått om matchen inte hade spelats.

Jag är väldigt stolt över Borussia Dortmund som försökte ge sitt yttersta i matchen (mot Monaco). Jag såg ansiktena på mina före detta spelare och kunde se chocken i deras ögon och det var verkligen tufft."

Om det är svårt att gå vidare efter händelsen:

"Nej, det är det inte. Det är svårt att prata om, men i den här världen kan så många svåra saker inträffa. Som människor tänker vi på det här, men så länge vi inte själva är direkt involverade så är det hårt, men livet går vidare.

"Jag ser på händelsen som alla andra i världen ser den. Vi måste gå vidare. Vi måste och vi kan. Vi måste koncentrera oss på fotboll och träning."

Om att Mané inte kom med som PFA-kandidat:
"Inte? Vem utser kandidaterna? Spelarna själva? Hmm, det är deras beslut. Det är inga dåliga namn de har tagit fram...våra spelare får väl helt enkelt se till att vara bättre nästa år. Men lite överraskad är jag nog ändå."

Om Henderson:

"Det var klart från början att det här skulle ta tid. Vi väntar fortfarande. Han känner ingenting, men vi tar små steg så att han kan komma igång och träna ordentligt igen. Det kan bli nästa vecka - eller veckan därefter. Jag är säker på att han hinner att få ett par matcher."

Om Lallana:

"Jag räknar med att ha Adam klar till efter Crystal Palace-matchen. Åtminstone på bänken."

Om säkerheten kring LFC-laget:
"Vi gör allt vi kan. Jag är säker på att alla gör allt för att vi ska ha den allra bästa säkerheten. Det är inget som oroar mig."

Om Coutinho och Firminos inhopp mot Stoke:

"Hela laget spelade bättre i andra halvlek. Det var fanastiskt, riktigt bra. De är bästa vänner och det hjälper oss mycket. Att de spelar tillsammans för Brasilien hjälper oss också."

Om Champions League-jakten:

"Jag tänker inte på poäng just nu. Om vi vinner alla matcher som återstår är jag rätt så säker på att vi tar oss till Champions League. Lagen bakom oss har färre spelade matcher och möter varandra så de kan inte ta alla poäng."

Om påskdagens motståndare WBA:

"De har vår respekt och all vår koncentration. Detta är en längre träningsvecka än vanligt och det vill vi förstås utnyttja. Vi ska se till att komma väl förberedda.

West Bromwich har en fantastisk säsong, men har inte gjort mål på de senaste två-tre matcherna eller något i den stilen. Men det är ingenting vi ska tänka på nu. De har ett av de mest erfarna lagen i Premier League och de spelar hemma, så vi har massor med jobb framför oss.

Men vi ska fightas för att få med oss ett bra resultat. Det är allt jag tänker på."

Om förmågan att hämta upp underlägen:
"Det är ingen överraskning för mig, men till att börja måste vi se till att inte hamna i underlägen så ofta. Men när det händer kan man inte acceptera det och vi ger aldrig upp.
Det är något som jag alltid förväntar mig av oss."

Om Trent Alexander-Arnold:

"Vi kan prata lite om Trent, även om jag inte gillar att snacka om individuella spelare på presskonferenser.... Han är utan tvekan en otrolig talang, men han måste utveckla sitt defensiva spel.

Man måste ha andra färdigheter i sitt spel och det är hans nästa steg. Offensivt är han närmare 100 procent än sitt försvarsspel och det är något som vi jobbar på. Matcherna ingår inte själva utbildningen, utan det handlar mer om träningspassen. Men vi släpper in honom i matcher därför att vi vet att han är redo."

Om bytena av Trent och Woodburn mot Stoke:

"De gillade förstås inte att bli utbytta i halvlek, men jag tyckte att det var ett vettigt beslut. Jag snackade med dem på träningen i tisdags och båda var helt okej med det."

Om huruvida Sakho har en utköpsklausul:
"Nej, han har ingen klausul med Crystal Palace."

Om Marko Grujic:

"Oturligt nog har han haft några skador som gjort att han inte har funnit rätta rytmen. Men fotbollsmässigt ser han han riktigt bra ut på träning, men saknar vissa saker då han inte har fått spela på länge. Men det har funnits tillfällen då han har kunnat spela och han är på rätt väg och det känns väldigt bra att ha honom tillbaka."

Om Gerrards nya roll som U18-coach:

"Det är inte officiellt ännu... men vad jag kan säga är... yes.

Steven gör ett stort jobb på akademin och han gillar det mycket. Ja, han kommer att vara coach för vårt ungdomslag nästa säsong. Jag är helt säker på det, men vi avslöjar inte exakt vilket lag förrän vi själva vill berätta..."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer