Klopp inför Everton

Bild till nyheten Klopp inför Everton
Jürgen Klopp meddelade under dagens presskonferens att Henderson missar derbyt samt att Daniel Sturridge ännu inte är tillbaka i full träning.

Detta sa Klopp inför derbyt:

Om Skador efter landslagsuppehåll:

Klopp fick frågan om hans samtal med Gareth Southgate.

"Det är naturligt att jag har kontakt med landslagstränaren. Vi delar spelare så det är normalt med kontakt."

"Självklart är jag inte jätteglad. Någon har sagt att jag är avslappnad över situationen, men det är jag verkligen inte. Dock skyller jag inte på Southgate. Det handlar om när matcher spelas. Jag var inte nöjd med laguttagningen men jag måste respektera andra tränare och deras val."

"I matchen var det tre tyska spelare som gick av planen skadade, det är ingen klubbtränare som är glad över det. Vi måste samarbeta bättre. Jag är säker på att när TV-sändningarna planerades var det ingen som sa 'men de spelade ju i onsdags' och att de inte tar hänsyn till det faktumet."

Om Merseysidederbyt:

"Det är två stora klubbar från samma stad och arenorna ligger inte långt ifrån varandra. Det är inte många städer som har två så bra lag. Det är speciellt."

"Staden stannar upp i 90 minuter. Fotboll är inte den viktigaste saken i världen, men under några minuter vill vi gärna tro det."

"Jag kanske är ett geni när det kommer till derbyn. Jag behövde inte mer än en sekund för att förstå hur viktigt derbyt är. Jag har själv spelat många derbyn och det är alltid speciellt. Jag älskar derbyn."

Om Sturridge:

"Jag har läst att han är tillbaka i full träning, men det var bara med rehabiliteringstränaren. Det finns ingen chans till spel i helgen."

Om Henderson:

"Han har fått ett bakslag, jag hoppades att han skulle vara tillbaka i träning denna vecka men det gick inte."

"Det är inget vi kan göra mer än att använda tiden till hjälp. Vi måste vara försiktiga och inte ta några risker. Alla skador varar för länge och det passar inte alltid, men det finns inget vi kan göra förutom att behandla och vänta."

Om landslagsresor:

"Alla är klara för spel i helgen. Vi får se hur pigga och alerta de är. Brassarna hade den längsta resan, men de ser bra ut. Vi gör det vi kan för att ställa upp med så bra lag som möjligt. Alla spelare gjorde bra matcher. Bortsett från Adam så kom alla hem utan skador."

"Det är bra att det är derby för då behöver vi inte tänka på vilka som kanske skulle behöva vila."

Om Lukaku:

"Han är en väldigt duktig spelare men jag tänker inte på honom och vad han skulle kosta. Det är inte många spelare som går mellan Everton och Liverpool. Anfallare behöver hjälp från resten av laget och det är det som vi måste stoppa. Everton har haft en riktigt bra period, men vi är Liverpool och ingen bör underskatta effekten som Anfield har. Det är vår hemmaplan, trots att den inte är så långt borta."

Om Everton:

"De är ett väldigt starkt lag som har gjort ett par fina värvningar. Nu är de tillbaka på rätt spår vilket vi inte kan ignorera. Det är en viktig match för bägge lagen, inte bra för att det är derby. De ser väldigt självsäkra ut, men jag ser ingen anledning till varför vi inte skulle vara det också."

Källa: Liverpool.no


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer