Gerrard showade på Anfield

Bild till nyheten Gerrard showade på Anfield
Steven Gerrard blev matchens lirare i legendarmatchen efter att ha varit inblandad i Liverpools alla mål i segern med 4-3 mot Real Madrid.

Liverpools legendarer ställdes idag mot Real Madrids legendarer på Anfield. Det blev en underhållande, målrik tillställning som slutade med en 4-3-seger för de röda.

Ett Anfield med mer än 53 000 åskådare betyder att LFC Foundation drog in en rejäl summa till klubbens välgörenhet.

Steven Gerrard var planens gigant och var inblandad i alla fyra mål för Liverpool. Han spelade fram till Michael Owens öppningsmål och John Aldridges 2-0. Sedan vann han en straff som Robbie Fowler satte dit, och avslutade det hela med att själv göra 4-0 framför the Kop.

Liverpools vinst var en revansch för förlusten med 4-2 när lagen möttes på Bernabeu i juni 2015.

Jerzy Dudek var en bidragande faktor till att Liverpool kunde gå till pausvila med en ledning med 1-0 efter att ha gjort ett antal finfina räddningar.

I paus gjorde Liverpool ett flertal byten. Henchoz, Babb och McAteer in. Riise, Kvarme och Owen ut. Dudek bytte lag och spelade alltså för Real i den andra halvleken.

I den andra halvleken drog hemmalaget ifrån till ledning med 4-0.

John Aldridge brände två jättelägen innan han tillslut fick in bollen till 2-0.

Robbie Fowler sköt i undersidan av ribban innan han fick göra ett mål från straffpunkten efter att Steven Gerrard blivit fälld av Dudek i straffområdet. 3-0.

4-0 stod Steven Gerrard för. I matchminut 78 sköt han på ett akrobatiskt vis in en volley från ett fint inlägg av Jason McAteer.

Real Madrid vaknade till i slutskedet och tog över matchen. De lyckades sånär genomföra en makalös vändning. De gjorde tre mål under matchens tio sista minuter men de hann aldrig kvittera innan domare Darren Bond blåste av matchen.

Liverpool: Dudek (Westerveld 46), Kvarme (Henchoz 46), Carragher, Agger (Kennedy 80), Riise (McAteer 46), Hamann (McAllister 61), Gerrard, McManaman (Babb 46 (Riise 87)), Garcia (Diao 72), Owen (Aldridge 46 (Smicer 60 (Rush 80))), Fowler (Thompson 71).

Real Madrid: Contreras (Dudek 46 (Sanchez 74)), Salgado (de la Red 82), Roberto Carlos (Amavisca 19), Pavon, Morientes, Figo (Llorente 67), Seedorf, de la Red (McManaman 46 (Congo 67)), Bortolini (Butragueno 74), Karembeu (Valesco 74), Sanz.

Källa: Liverpool.no, Echo