Klopp inför City

Bild till nyheten Klopp inför City
Jürgen Klopp diskuterade bland annat skadeläget, Emre Cans kontrakt och att Woodburn är uttagen i det Walesiska landslaget under dagens presskonferens.

Klopp om skadeläget:

"Vi har saknat några spelare under denna veckas träningar. Henderson hinner inte bli spelklar, inte Sturridge heller. Firmino har inte tränat med laget ännu men är kanske tillbaka i träning med oss idag eller imorgon. Det finns en möjlighet för honom att bli spelklar. Dessutom kunde inte Origi träna igår efter att ha fått en smäll tidigare i veckan, han är därför tveksam till matchen. Dejan Lovren har spelat med U23 och är skadefri och därför tillgänglig för spel."

Om Manchester City:

"Vi alla vet om vilken kvalitet Manchester City besitter. Så som de spelade mot Monaco var väldigt imponerande. Det var två otroliga matcher att titta på. De kunde mycket väl ha gått vidare. Vi åker inte dit som favoriter, det är något som passar oss bra. Vi vet hur vi kan spela men vi måste prestera på vår högsta nivå om vi vill ha med oss något därifrån. Om vi blir passiva kommer de att spela förbi oss. Jag ser verkligen fram emot denna taktiska utmaning. Vi skulle ha varit besvikna att ha åkt ur Champions League på det sätt som de gjorde, men jag tror inte att de är besvikna när de kommer ut till matchen mot oss. De kommer vara sugna att slå tillbaka."

Om matcherna mot topplagen:

"Vi har spelat flera matcher som har varit bättre än de mot topplagen. Vi har haft en bra känsla i toppmötena så här långt, men för mig är City det svåraste laget att spela mot. De spelar fin fotboll efter Pep Guardiolas idéer och är svåra att försvara sig mot. Vi vet att det blir svårt, men vi vet också hur vi ska spela för att klara av det."

Om Emre Cans kontraktssituation:

"Det finns ingen anledning att prata om detta. Emre trivs här, vi är i samtal. Vi gillar honom som person och spelare. Det är inga problem. Samtalen går bra, det finns inget mer att säga."

Om Coutinhos formsvacka:

"Sådant är livet för en fantastisk fotbollsspelare. Om han inte är 100% saknar du verkligen något i laget. Han gjorde det väldigt bra mot Arsenal. Hans träningsvecka har varit perfekt. Han ser ut att ha mycket självförtroende. Det ser riktigt bra ut."

Om Jordan Henderson:

"I nuläget ser det ut som att han är tillbaka inför derbyt mot Everton. Nu har vi match på söndag och efter landslagsuppehållet hoppas vi att vi har alla tillbaka så vi kan planera för resten av säsongen."

Om Pep Guradiola:

"Jag skulle säga att hans trupp i Barcelona var den perfekta modellen för ett vinnande lag. Det var en fantastisk kombination. I Bayern Munchen hade han en otrolig generation. Det fanns inget andralag i Tyskland då, vi försökte (Dortmund) men lyckades inte. England är den tuffaste platsen att komma till. Det är otroligt tufft att bli mästare här. Jag har inga tvivel om hans kvaliteter som tränare. Jag respekterar honom. Jag har spelat mycket mot honom och det är svårt att möta hans lag."

Om Dejan Lovrens knäproblem:

"Dejans problem har varit att kroppen är komplex, vilket gjort att vi har haft det tufft att hitta problemet. Säsongen är lång, det finns inga pauser utan du måste köra på hela tiden."

Om att Ben Woodburn är uttagen till det Walesiska landslaget:

"Ben är glad, då är jag också glad. Borde han bli kallad i det här läget? Troligtvis inte, men det är inga problem. Ben är en otrolig kille och han kommer att klara av det."

Källa: Echo, Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer