Femettta för U23-laget

Bild till nyheten Femettta för U23-laget
16-årige anfallaren Rhian Brewster prickade in två mål när reserverna bortabesegrade Reading med 5-1. Marko Grujic gjorde efterlängtad comeback och spelade 60 minuter.

Den 20-årige serben hade inte kickat fotboll sedan i november på grund av en efterhängsen lårskada.

Första halvlek på Adam Park var annars en vidöppen historia och Mike Garritys unga manskap var på spelhumör och skapade massor av chanser.

Matchens första chans hade dock Reading, men målvakten Kamil Garbara lyckades avvärja. Strax därefter tog Liverpool ledningen sedan Joe Gomez knoppat in Harry Wilsons hörna.

Talangfulle Rhian Brewster (bilden), som kom till klubben som 15-åring från Chelseas akademi, gjorde sedan två viktiga mål innan pausvilan.

Andra halvlek var tätare och mer händelsefattig, men hemmalaget hade fortfarande stora problem med att hantera Brewster, Sheyi Ojo, Harry Wilson och Ben Woodburn.

Alexander-Arnold, Gomez och målvakten Grabara var andra som visade goda takter i defensiven.

Marko Grujic var inte alltför synlig under matchen, men fick ändå 60 viktiga minuter i comebacken.

Reading U23 – Liverpool U23 1-5 (1-3)

Målen: 0-1: (6) Joe Gomez, 0-2: (34) Rhian Brewster, 1-2: (36) Mendes, 1-3: (42) Rhian Brewster, 1-4: (66) Ben Woodburn, 1-5: (90) Nathaniel Phillips

Liverpool U23: Grabara, Alexander-Arnold, Gomez, Phillips, Randall, Stewart, Grujic (Virtue 60), Woodburn, Ojo, Wilson, Brewster (T Gomes 76)

Övriga avbytare: Williams, Kelleher, Whelan