Klopp: "Vi har råd att köpa de spelare vi vill ha"

Bild till nyheten Klopp: "Vi har råd att köpa de spelare vi vill ha"
Jürgen Klopp insisterar att Liverpool kommer kunna spendera tillräckligt med pengar för att konkurrera om högklassiga spelare i sommar.

Den dåliga form som Liverpool har haft efter årsskiftet har återigen skapat diskussioner kring huruvida ägarna Fenway Sports Group investerar tillräckligt i spelartruppen.

Klopp har så här långt gått plus på sina värvningar/försäljningar och bristen på bredd i truppen har varit kostsamt. Något som Liverpools sex poäng av de senaste 21 möjliga visar.

Tränaren förstår att det kommer krävas en injektion av kvalitet oberoende av hur kampen om de åtråvärda Champions League-platserna slutar.

Bayer Leverkusens ytter Julian Brandt är ett av Klopps huvudmål och han är övertygad om att pengar inte kommer att vara ett problem.

Såhär svarade Klopp på frågan huruvida Liverpool kan konkurrera i toppen av transfermarknaden:

"Jag tror det. Vad räknas som den högsta nivån?"

"Är det endast en kamp mot lagen i närheten? Jag tror att det blir svårt om Barcelona erbjuder något, då är jag inte säker på att spelaren kommer att välja oss istället."

"Inhemskt? ja, då kan vi gå för de spelare vi vill ha. Det har inte för en sekund under min tid här handlat om brist på pengar. Ingen i den här klubben har sagt åt mig att sluta för att det handlar om för mycket pengar."

"En eller två spelare in i januari hade varit bra med tanke på skador och Afrikanska mästerskapen. Kunde vi ha fått in mer? Ja, men marknaden, så som den är på vintern, gav oss inga möjligheter. Vi hade problem men vi kommer att vara redo för sommaren, helt klart. Vi måste se till att vi gör rätt värvningar."

Klopp är tydlig med att han inte fick lov att balansera upp budgeten med hjälp av försäljning. Trots att hela den spenderade summan, ca 70 miljoner pund, täcktes av försäljningar av truppspelare som Joe Allen, Jordon Ibe, Martin Skrtel, Luis Alberto, Brad Smith och Christian Benteke.

Tysken menar att han inte kommer att behöva sälja för att kunna värva för stora pengar i sommar.

"Vi alla har samma plan"

"Alla inblandade vill göra den här klubben så stor och framgångsrik som möjligt. Vi kommer att spendera pengar i sommar."

"Kommer det att vara ett liknande fönster som förra sommarens? Jag tror inte att det är möjligt. Återigen, det var inget mål för oss att det skulle hända. Vi sa inte 'låt oss se om vi lyckas med detta.' Det bara blev så. Det var en stor trupp och vi försökte skapa en grupp som vi trodde skulle räcka till. Det kommer att komma in en del nya ansikten, så är det alltid."

Om United eller Chelsea budar, är det rimligt att gå in i ett budkrig?

Liverpools spenderade pengar ses som otroligt lite jämfört med Manchester City, Manchester United och Chelsea de senaste åren. Dock menar Klopp att det inte bara handlar om pengar när det gäller att attrahera en spelare.

"Om du bara tänker att det räcker att spendera lika mycket pengar som de andra lagen, då kanske är det mer troligt att kämpa om samma spelare," sa Klopp

"Är det möjligt att kämpa mot dessa klubbar? I vissa fall är det möjligt. Det kommer inte handla om pengar, det kan jag försäkra."

"Vi kan gå för de spelare vi vill. Kan vi gå för en spelare som United vill ha? Om United lägger ett bud, om Chelsea lägger ett bud. Är det då rimligt att gå med i ett budkrig? Jag vet inte."

"Handlar det om pengar eller handlar det om att spelare tänker att Manchester är en bättre stad, eller att han vill bo i London istället för i Liverpool? Vi måste ta beslut bortsett från vad de andra klubbarna vill."

"Vi måste ta beslut, om klubben sedan kommer till mig och säger att det är för dyrt då får jag lov att acceptera det. Dock har det inte hänt ännu och jag tror inte heller att det kommer att ske."

Vad gäller sin egen trupp menar Klopp att han måste bedöma spelarna över hela säsongen. Efter den fruktansvärda insatsen mot Leicester förväntar han sig klar förbättring mot Arsenal.

"Jag kan inte döma ut dem efter den sämsta matchen för säsongen, detsamma gäller den bästa matchen. Jag tvivlar inte på dem som grupp, men det betyder inte att vi inte kan förbättra oss."

"Nu under den här perioden då vi inte kan göra värvningar får vi fokusera på nuet. Det är därför jag sa att vi spelar för vår framtid efter Leicester-matchen. Det är så det är, vi blir bedömda ständigt."

"Vi skapar behovet av transfers eller ej själva. Om vi presterar på den högsta nivån ber ingen om nya spelare. Om vi inte når upp i nivå ber alla om dem. Det är den situationen vi befinner oss i. Vi jobbar på det konstant, utan att kolla allt för mycket på resultaten. Vi fokuserar på att utveckla spelaren."

Källa: Echo 


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer