£20M i förlust

Bild till nyheten £20M i förlust
Liverpool FC redovisar röda siffror för räkenskapsåret som avslutades den 31 maj 2016. Detta trots att intäkterna ökade och för första gången passerade £300M.

Nyckeltal för perioden 1 juni 2015 – 31 maj 2016:

# Totalintäkterna ökade till £301,8M. + £3,9M jämfört med föregående år.

# Medieintäkterna ökade med £1M till £123,6M.

# Intäkterna på matchdagar ökade med £3,4M till £62,4M.

# Kommersiella intäkterna minskade med £0,7M till £115,7M.

# Förlust före skatt: £19,8M.

Klubbens intäkter har ökat varje år sedan Fenway Sports Group och John W Henry övertog klubben i oktober 2010.

Inkomsterna från media– och matchdagar ökade som ett följd av att klubben nådde två cupfinaler ifjol, samt att försäsongsturnén till Asien och Australien var en kassasuccé.

Antalet följare av LFC i sociala medier ökade med 18 % och klubben har nu över 50 miljoner följare på sina olika plattformar.

Trots detta gjordes ändå en förlust på £19,8M för perioden före skatt, grundat på spelarköpen av Roberto Firmino, James Milner, Danny Ings, Nathaniel Clyne, Joe Gomez och Marko Grujic.

"Räkenskaperna visar på en solid ekonomisk framgång under de senaste sex åren, samtidigt som vi har investerat i spelartruppen och genomfört ombyggnationen av Main Stand", säger klubbens chief operating officer Andy Hughes till officiella hemsidan. 

"Ökningen av intäkter stryker klubbens finansiella position, även om utgifterna ökat i form av övergångssummor, löner och agenthonorar".

Liverpool FC är också den enda klubben på Deloittes 10-i-topplista "Money League" (nionde plats) som inte spelade Champions League förra säsongen.

"Sedan förra räkenskapsåret, som alltså är nästan ett år sedan nu, har den ekonomiska tillväxten ökat genom nya partnerskap och global försäljning. Vi driver också våra egna internationella fotbollsskolor och öppnade nyligen en akademi i Australien", fortsätter Hughes.

"För oss är det otroligt viktigt att kunna kommunicera direkt med supportrarna, det är nyckeln i vår digitala strategi. Allt fler hittar till våra plattformar och vi närmar oss exempelvis sju miljoner följare på Twitter."

"Ägarnas investeringar är nyckeln till vår ekonomiska framgång. Vi har fortsatt att investera i truppen, vi har byggt ut Main Stand och öppnar en ny klubbshop senare i år. Nu ska vi bygga ut akademin i Kirkby så att förstalaget och våra unga spelare kan träna på samma anläggning. Dessa satsningar kommer att ge oss ännu mer framgång och fortsätta att stärka klubbens ekonomi", avrundar Andy Hughes.

Källa: Liverpoolfc.com, Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer