Seger mot Tottenham

Bild till nyheten Seger mot Tottenham
Liverpool slänger 2017-spöket i väggen och besegrar tabelltvåan Tottenham med 2-0. Ett rättvist resultat där Liverpool ångade på framåt och förtjänade mer, samtidigt som man raderade ut Tottenhams offensiv.

PREMATCH

Resultatet innebär att tabelltoppen är jämnare än någonsin. 2 poäng skiljer det nu mellan en andraplatsoch sjätteplacering.
En mycket underhållande och väl genomförd match av Liverpool.

FÖRSTA HALVLEK

Liverpool var snabbast ur startblocken och pressade gästerna rejält. Det gav resultat. Efter 16 minuter hittar Mané målet efter fin framspelning av Wijnaldum, ett riktigt smörpass! 2-0 sker bara någon minut efter ledningmålet. Även där hamnar Senegalesen i målprotokollet och är även involverad i förarbetet. En kontring där Lallanas skott räddas av Lloris som släpper retur till Firmino, även det skottet räddas och returen hamnar hos Mané som är kylig och pressar bollen i nättaket.
Liverpool har mersmak men de första 45 minuterna slutar 2-0.

ANDRA HALVLEK

Tottenham vill mycket men får inte ut så värst mycket av sitt spel, detta genom att Liverpool är energiska i försvar likväl anfallsspelet. Ett korrekt bortdömt offsidemål är vad Tottenham skapar i chanser. Sett över hela matchen raderar Liverpool ut Harry Kane, Dele Alli och Co. En mycket väl genomförd match, så som Liverpool brukar spela mot topplagen.