"Vi är själva ansvariga"

Bild till nyheten "Vi är själva ansvariga"
Självförvållade problem beror på bristande fokus, menar Jürgen Klopp. Mycket talar för att det blir en del ändringar inför Tottenham på lördag kväll.

Återigen hamnade Liverpools keeper i skottgluggen när Hull tog ledningen på KCOM Stadium. 

Simon Mignolet tappade bollen efter en hörna, pressad av Alfred N´Diaye som enkelt kunde rulla in 1-0.

"Han var helt klart inte ensam runt målet, men han hade den nästan i händerna, vilket han inte kan ignorera", konstaterar Jürgen Klopp.

Bossen är dock noga med att påpeka att målvaktsvalet inte enbart hänger på resultatet i matchen. Hela laget gjorde fel vid baklängesmålet.

"Jag har sett på hela situationen. Formationsmässigt var det inte riktigt, inte för en sekund, och jag har ingen aning om varför."

"Allt handlar om koncentration och att verkligen vara närvarande i matchen. Nu gäller det att finna svaret efter en förlust som verkligen svider, inte bara för mig, utan också för spelarna."

"Att lägga press på oss själva har blivit som en slags hobby nu. Och vi måste visa en snabb reaktion på det, men det kan jag inte göra här och nu", tillägger han inför den samlade pressen.

Klopp har också fått en del kritik över att att klubben inte köpte nya spelare under januarifönstret. 

"Vi hade medel att göra det, men ingen av spelarna på önskelistan var tillgängliga."

Inför hemmamatchen mot Tottenham kan det bli förändringar i startelvan och Klopp tror att han har det som behövs för att vända den usla formen under 2017, med totalt en seger på tio matcher i liga- och cup. 

"Vi tittar förstås på vad som händer under veckan, vilka spelare som svarar och allt sånt. Ja, vi har några alternativ. Vi behöver inte tjugo alternativ, men vi har möjligheten att ändra på några saker."

"Vi letar inte efter ursäkter, vi försöker inte att ge någon skulden. Vi är själva ansvariga. Laget, speciellt jag, måste jobba med lösningarna och det ska vi göra", avrundar han.

Källa: Echo, liverpool.no


23 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer