Ny förlust för de rödklädda

Bild till nyheten Ny förlust för de rödklädda
Liverpools kräftgång fortsätter, trots spelövertag lyckades de inte bryta ner Hulls försvar. Istället betydde en hörna och en kontring 2-0 för hemmalaget. De röda har nu vunnit en av de senaste nio matcherna.

PREMATCH

Förlusten innebär att Liverpool, vid en vinst för Manchester City imorgon, halkar ner på en femteplats i tabellen.

Det är nu hela 13 poäng upp till Chelsea vilket innebär att fokuset nu helt och hållet lär skiftas till kampen om fjärdeplatsen.

Sexan i tabellen, Manchester United, minskar vid vinst imorgon avståndet mellan lagen till endast 1 pinne.

Det ser alltså ut att bli en rejäl fight mellan flertalet lag om de åtråvärda placeringarna från fjärdeplatsen och uppåt.

Förlusten innebär dessutom att Liverpool endast vunnit en match på nio försök efter årsskiftet.

FÖRSTA HALVLEK

Om matchen mot Chelsea var ett fall framåt så var denna halvlek x antal steg tillbaka igen.

Det var en väldigt sömnig halvlek där de röda startade slarvigt med idel felpass och bolltapp. Trots slarvet tog de ändå tag i matchen och framförallt bollinnehavet. Dock uteblev, som så ofta under den senaste tiden, målchanserna.

Efter en tids meningslöst bollrullande på Hulls planhalva hände det som inte fick hända - Hull City gjorde i den 44:e minuten 1-0 på hörna efter ett taffligt ingripande av Mignolet.

ANDRA HALVLEK

Det såg likadant ut i andra. Liverpool passade sig fram till offensivt straffområde och möttes där av en mänsklig köttmur bestående av minst 8-9 försvarare.

Hull utnyttjade att Liverpool stod högt med laget genom genom att ställa om snabbt. Detta höll på att resultera i den 63:e minuten då Abel Hernandez sånär petade in 2-0 för hemmalaget.

Coutinho missade några minuter senare ett ypperligt läge att kvittera, en Coutinho i form sätter den bollen alla dagar i veckan. Liverpool fortsatte att trycka på men det var hela tiden en eller flera Hull-spelare i vägen. De farliga chanserna fortsatte att lysa med sin frånvaro.

I den 84:e minuten skulle Liverpools oförmåga att sätta bollen i mål straffa sig än mer - Oumar Niasse blir fri och rullar bollen mellan benen på Mignolet. 2-0.

De rödklädda tilläts inte ens få in ett tröstmål när Jakupovic gör en jätteräddning på Hendersons skott utifrån i matchens slutskede.

Matchen slutar 2-0 och Liverpool följer återigen upp en positiv insats mot ett topplag med en usel insats mot vad som borde vara en lättare motståndare.