Klopp: Inget nytt

Bild till nyheten Klopp: Inget nytt
FIFA har fortfarande inte beslutat om Liverpool får använda Joel Matip i morgon, trots federationens löfte om att det skulle ske idag. Klopp hoppas dock att Clyne och Henderson kan delta mot Swansea i morgon.

Här följer en kortfattad översättning av dagens presskonferens på Melwood:

Om Joel Matip:

"Jag har inga nyheter att komma med. FIFA har sagt att det skulle vara en slags D-day idag. Så här långt har vi inte hört någonting alls. Det är en tuff situation för oss, men jag måste koncentrera mig på andra grejer och försöka lägga bort den här saken. Jag har i alla fall inget nytt just nu. Det är fredag. Klockan är 13:00 här. Den är 14 i Schweiz. Vi har inte hört någonting ännu."

Om Marco Van Bastens förslag att slopa offsideregeln:

"Jag tror de flesta lag vi mött under säsongen inte har haft någon offside-regel att förhålla sig till! Skämt åt sido. Detta är ett fantastiskt spel som inte behöver några regelförändringar. Den nya versionen av VM kommer att sätta spelet i fara, enligt min mening. Jag tror inte det handlar så mycket om fotbollens framtid. Detta vackra spel. Det skulle bli för mycket."

Om Manés framgångar med Senegal:
"Jag skickade ett sms och sa att jag var glad å hans vägnar. Senegal är vidare. Det är blandade känslor, är väl den bästa beskrivningen. Om han är skadefri och i bra form så tar vi det som det är och håller på Senegal."

Om Paul Clements arbete med Swansea:

"Jag har aldrig tidigare sett så stora förbättringar på så kort tid. På väldigt kort sikt skulle jag säga att de är tillbaka på rätt spår. Vi såg det senast, men det var det motsatta mot Arsenal. Den här kampen är viktig för båda lagen. Det spelas bara finaler nu resten av säsongen. Swansea spelar för att hålla sig kvar i ligan och det kommer att bli en intensiv match. Vi känner till Swanseas kvaliteter."

"Låt oss skapa en utmärkt stämning och spela Liverpool-fotboll. Vi vet inte vad vi spelar om, men varje match är avgörande för hela säsongen, enligt vår mening."

Om Afrikanska mästerskapen:

"Jag har inget speciellt att säga om det. Vi visste om det sedan tidigare. Matip-historien är speciell. Vi känner förstås att det inte är rättvist, men vi har inte gjort någonting av det. Det är en ny erfarenhet för oss som vi inte behöver, men som vi måste lära av. Jag har inga problem med Afrikamästerskapet. Absolut inte. Det är en stor turnering – mitt under vår säsong!"

Om Premier League:

"Vi är fortfarande med i tätstriden och det är väldigt bra. Det finns en massa kvalitet runtomkring oss. Det är vi som har haft de största utmaningarna av topplagen de sista tre, fyra, fem veckorna. Men vi har hanterat det ganska bra och vi vill gärna fortsätta på den vägen. Jag gillar hur mitt lag tar sig an alla utmaningar. I Premier League är alla matcher intensiva och det återstår bara finaler nu. Vi ser fram emot utmaningen och det kommer att bli väldigt intensivt."

Om Philippe Coutinho:

"Ni har sett  honom i aktion redan. Jag är glad att jag kunde ge honom 65 minuter mot Plymouth i onsdags. Det är härligt att hitta rytmen och han är viktig för oss. Så det var bra för både honom och oss."

Om hemmaformen:

"Vi har tillräckligt med bevis på att det är enklare att spela när atmosfären är suverän. Förhoppningsvis väntar alla på den här matchen på Anfield. Om vädret är som det är just nu så är Anfield det perfekta stället för en fotbollsmatch!"

Om kemin mellan Coutinho/Firmino:
"Roberto är i god form och inte avhängd av någon annan spelare. Det hjälper hela laget att Phil är med. För en offensiv spelare är det alltid viktigt att göra mål. De är fotbollsspelare. De bryr sig inte om vad ni skriver. Det är vad jag verkligen gillar. De kan inte heller göra samma saker hela tiden, utan måste variera sig."

Om skadeläget:

"Clyney och Hendo har inte tränat med resten av truppen denna vecka, men är troligen tillbaka idag. Clyney har löptränat för att testa om han klarar smärtorna. Hendo bör vara klar för spel han också. Han kände lite mer i muskeln än vanligt. Det är fortfarande hälen som är problemet."

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer