Klavan om Nordvästderbyt

Bild till nyheten Klavan om Nordvästderbyt
Ragnar Klavan bildade ett imponerande mittlås med Dejan Lovren på Old Traffordi söndags. Men estländaren var själv mer imponerad av en debuterande högerback samt belgaren mellan stolparna.

Efter bombardemanget Manchester United bjöd på den sista kvarten igår så är det lätt att hylla Liverpools mittbackar som stod emot på ett magnifikt sätt. Ragnar Klavan var dock än mer imponerad av Liverpools Trent Alexander-Arnold som gjorde sin första start i Premier Legaue.

"Trent förtjänar många komplimanger" säger Klavan till Liverpoolfc.com.

"Att kliva fram på så kort varsell och prestera som han gjorde på Old Trafford av alla ställen bevisar att han har mycket kvalité och att han är en bra spelare."

Alexander-Arnold fick kastas in i backlinjen efter att Nathaniel Clyne fått problem med en revbensskada. 18-åringen som är född i West Derby, där Melwood är beläget, förväntas starta i omspelsmatchen mot Plymouth på onsdag. 

Förhoppningen är att Nathaniel Clyne ska vara redo att återvända mot Swansea lördagen den 21:a januari. Om inte så är Alexander-Arnold nog mer än glad att kliva ut inför hemmapubliken på Anfield igen.

Trots heroiskt kämpande från Liverpool så kunde United kvittera genom Zlatan Ibrahimovic i den 84:e minuten.

"Vi är givetvis besvikna över att ha tappat ledningen" säger Klavan.

"Men det var en bra insatts överlag, speciellt i den första halvleken. Under den andra halvleken så pressade United oss mycket under vissa perioder. Dock så hade vi en del bra lägen under andra halvleken också.

"Det kom mycket långbollar in i straffområdet vilket självklart gynnar deras stora spelare som t.ex. Fellaini, Zlatan, Pogba och så vidare. Det var en tuff men bra fight."

En annan som Klavan vill hylla är Simon Mignolet som stod för en spektakulär insatts mellan stolparna.

"Han var helt fantastisk för oss" fortsätter Klavan. "Han är alltid där när vi behöver honom och han gör ett fantastiskt jobb."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer