Irritation över Matip

Bild till nyheten Irritation över Matip
Liverpool riskerar att få vänta ytterligare en tid innan FIFA får fingrarna ur och ger klubben klartecken att spela Joel Matip medan Afrikanska mästerskapen pågår. "Det här är mycket frustrerande", säger Jürgen Klopp.

Strax innan avspark mot Man United offentliggjorde Liverpool att man inte kunde använda sig av Joel Matip eftersom att FIFA inte besvarat klubbens förfrågan.

Sedan mittbacken tackat nej till att representera Kamerun i Africa Cup of Nations i Gabon har landets fotbollsförbund hotat Matip med sanktioner utifrån FIFA:s regelverk.

I värsta fall kan det innebära att Matip stängs av för spel i klubblaget så länge som mästerskapen pågår. Turneringen startade i lördags och finalen avgörs den 5 februari.

Ytterligare sex spelare som tackat nej till AFCON har fått samma besked, däribland West Bromwich Allan Nyom, som tvingades stå över mot Tottenham i lördags.

Ingen av klubbarna törs använda sina spelare utan FIFA:s medgivande med risk för poängavdrag eller dylika straff.

Jürgen Klopp hävdar att avstängningen inte ska gälla Matip, som inte representerat Kamerun sedan september 2015. 

"Enligt vår uppfattning har Joel pensionerat sig från landslagsfotboll. Och vi, klubben, har gjort allt för att upplysa FIFA om det. Men fram till nu har vi fortfarande inte fått de garantier som krävs för att vara 100 % säkra på att han får spela."

"Det här är ganska svårt och ganska frustrerande, om jag ska vara ärlig. Joel har varit i full träning i fem dagar och skulle definitivt ha varit med i truppen och kanske också på planen. Så jag tycker att det är orättvist. Men i det här läget kan vi inte göra annat än att vänta på ett beslut."

"Vi kunde inte ta några risker, men vi måste få svar så fort som möjligt för vi har nästa match på onsdag och sedan en ny match, och ännu en match. Vi kan inte vänta för alltid."

"Nu är det offentligt och vi är inte det enda laget med dessa problem. Jag tror Tony Pulis (manager i West Bromwich reds anm) också sa någonting om det. Det är orättvist mot fansen, klubbarna, lagkamraterna och allt möjligt. Men niu kan vi bara vänta", avslutade Klopp.


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer