Klopp om Henderson: Älskar hans attityd

Bild till nyheten Klopp om Henderson: Älskar hans attityd
Kaptenen har bara varit i full träning i tio dagar men ser nu ut att starta morgondagens match på Old Trafford.

Under matchen mot Manchester City på nyårsafton tvingades lagkaptenen Jordan Henderson bytas ut på grund av den hälskada som besvärade honom även förra säsongen. Följden för Henderson blev att spendera början av 2017 under rehabilitering.

"Om Henderson är tillgänglig i helgen är det bara på grund av hans inställning" säger Klopp innan resan mot Old Trafford.

"Jag tror inte många spelare i denna situationen skulle ha varit redo för detta. Det kommer utan tvekan vara smärta, men om någon klarar det är det han och kanske (Nathaniel) Clyney. För resten hade det nog varit ganska svårt."

26-åringen hade spelat alla ligamatcher innan han tvingades avstå på grund av sin skada. I matcherna efteråt kämpar Liverpool med att fylla tomrummet i den defensiva mittfältspositionen. 

Faktum är att de röda inte har lyckats vinna någon av de 3 matcherna där Henderson inte varit med i truppen under 2017. 

 "Henderson har anpassat sig väldigt väl i den positionen så för oss är han mycket viktig. Du kanske upptäcker att vi har varit alltför beroende av honom. I uppbyggnadsspelet går alltid bollen via Hendo. Vi har jobbat för att göra saker mer flexibelt."

"Jag älskar hans attityd. I mina ögon kan man inte skryta nog om honom."

Källa: Liverpool.no


21 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer