Klopps hopp

Bild till nyheten Klopps hopp
En Daniel Sturridge i toppform. Det är vad Jürgen Klopp önskar sig resten av säsongen. "Han har precis allt. Det enda han behöver är att hålla sig skadefri", säger Liverpoolmanagern.

2-2-matchen i Sunderland var faktiskt bara sjätte matchen 27-årigen startade den här säsongen – och den första sedan ligacupmatchen mot Tottenham i oktober.

I kvällens semifinal borta mot Southampton talar det mesta för att "Studge" är given i startelvan.

"Det skulle förstås vara fantastiskt om Daniel hittade toppformen nu. Ibland måste du ha lite flyt med tajmingen", menar Klopp.

"Sadio är bortrest, Philippe är på väg tillbaka och Daniel är allaredan tillbaka. Det hjälper. Jag håller tummarna för att han håller sig skadefri nu."

"Det finns ingen tvekan kring hans kvaliteter. Vi har redan haft en period där han har varit skadefri, men vi har inte alltid startat honom eftersom han inte varit i tillräckligt bra form."

"Men han har tagit stora steg i rätt riktning. Om han håller sig skadefri och hittar formen skulle det vara perfekt för oss. Vi vet vad han kan prestera."

Sturridge har gjort totalt 15 matcher den här säsongen (6+9) och sex mål, varav fyra i ligacupen.

"Hur bra han kan vara hänger på många faktorer. Han har egentligen allt du behöver ute på planen... men han har inte varit skadefri och i tillräckligt god form tillräckligt ofta. Det är ett faktum. Ett viktigt faktum. Men det är också det enda problemet vi har haft med honom."

"Håller han sig skadefri och hittar formen kommer det inte att vara något snack om andra klubbar eller en annan nivå för honom, då vi är mitt i säsongen. Vi bekymrar oss inte om att andra klubbar är ute efter honom."

"Även om han inte har gjort mål så har han gjort många bra matcher. Även om han inte har gjort mål har han ändå varit väldigt viktig i matcherna. Han passar in i vår spelstil. Det är bra för honom – och det är bra för oss. Alla i det här laget vet att han är en vidunderlig fotbollsspelare, det är det ingen tvekan om", avrundar Klopp.

Källa: Liverpool Echo


21 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer