Coutinho tillbaka!

Bild till nyheten Coutinho tillbaka!
Jürgen Klopp hintar att Liverpools lille magiker är tillbaka i truppen inför den första Ligacupsemifinalen mot Southampton. Liksom att Loris Karius ser ut att få en ny chans mellan stolparna. Här är vad bossen hade att säga på dagens presskonferens.

Om skadesituationen:

"Alla är ok, inga nya skador. Coutinho tränade igen i morse. Milner har inga problem. Henderson är på god väg tillbaka, han är mentalt stark. Skulle tro att han kör igång på torsdag morgon. Matip närmar sig.

Om laget på onsdag:

"Alla som är redo är redo. Jag tittar bara på de som är klara."

Om Coutinho:

"Jag tror att han kan vara en del av truppen. Det kan betyda några minuter. Och Phil behöver minuter både på träning och i matcher. Han har gjort tre hela träningsakter – efter sex-sju veckors skadeuppehåll. I morgon gör han det fjärde."

Om det tuffa spelschemat:

"Vi är vana vid det och måste försöka göra det bästa av det. Vi fick en extra match nu och det var inte planen, men det gör egentligen ingen större skillnad. Vi har ingen fördel, men vi kan hantera det."

Om målvaktssituationen:

"Tyvärr hade Plymouths keeper inte så mycket att göra igår... (skratt). Jag har inte bestämt mig, men det är stor chans att Karius står på onsdag."

Om 0-0 mot Plymouth:

"Jag frågade spelarna i omklädningsrummet i morse om vi kunde ha gjort det bättre. 100 procent: yes! Jag tog ut laget (tio ändringar, fyra tonåringar reds anm) för att jag trodde att vi skulle kunna spela bra. Det handlade inte om nedvärdering/undervärdering av motståndet. Jag accepterar kritiken. Det är så det är. Vi tappade flytet för tidigt igår och det är alltid tufft att anfalla mot ett lag som lägger sig på försvar och gör det bra.. Men jag har sett värre saker."

Om Anfield-effekten i cupsammanhang:

"Det beror ju på resultatet i den första semifinalen (skratt). Men det är klart att det är bra att börja borta. Det kan hjälpa. Om jag fått välja själv så hade jag velat börja borta mot Southampton, så visst kan det vara en fördel."

Om finalen:

"Vi förlorade den ifjol. Vi vill vinna den i år. Det vill Southampton också, som är väldigt ambitiösa. Ett starkt lag. Många hade nog tyckt att det hade varit kult med Liverpool mot Manchester United, men nu är det semifinal först."

Om eventuellt FIFA-pris till fansen ikväll:

"Jag kan bara säga att de sista 30 minuterna i den matchen (Liverpool-Borussia Dortmund 4-3, reds anm) är det bästa jag upplevt. Atmosfären var otrolig. Jag hoppas verkligen att vi – eller dom – vinner priset."

Om favoritstämpel mot Southampton:

"Så vi är favoriter? Det är ju inte alltid det fungerar så. I så fall skulle det ju alltid vara samma lag i alla finaler. Ifjol förtjänade vi exempelvis att gå till Europa League-final även om de flesta kanske trodde att Dortmund skulle göra det."

"Efter Wembley och Basel ifjol sa jag till spelarna att detta inte är de sista finalerna vi kommer att vara inblandade i. Så nu ska vi försöka ta oss till en ny."


15 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer